KAYA,"KALBİMİN YARISI MANYAS’TA"

KAYA,

Manyas’tan Mardin’e atanan Kaymakam Kaya: “Kalbimin yarısını Manyas’ta bırakıyorum”

Manyas Kaymakamlığından, Mardin’in Savur ilçesi kaymakamlığına ve belediyenin kayyumluğuna atanan Muhammed Kaya,  “Manyas’ın her zaman kalbimdeki yeri ayrı olacaktır” dedi.

MANYAS KAYMAKAMI MUHAMMED KAYA

Manyas Kaymakamlığında ikinci yılını dolduran Kaya, yeni görev yerine atanmanın kendisi için de sürpriz olduğunu vurgularken, “Ankara’ya, Manyas ile ilgili bazı konuları takip için gitmiştim. Bunlar arasında yeni hükümet konağı ve adliye projesi de yer alıyordu. Bakanlığımız tarafından yeni görev yerim tebliğ edildi. Benim için ülkemin her yerinde görev yapmak onur ve gurur kaynağıdır. Bu görevimi de en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağım. Allah utandırmasın” diye konuştu.

                 MANYAS'ta PANDEMİ KONTROL ALTINDA

Pandeminin ikinci dalgasının, ülkemizde olduğu gibi bir ay kadar önce Manyas’ta da pik yaptığını vurgulayan Kaya, şu değerlendirmede bulundu:

“Pandemi, önce kırsal mahallelerimizde, İstanbul gibi büyük kentlerden gelen vatandaşlarımızın bulaştırmasıyla başladı, sonra ilçe merkezimize kadar geldi. Ancak şimdi kontrol altına aldık. Yine de vatandaşlarımızın Covid-19 önlemlerine eksiksiz uymalarını bekliyoruz.”

           KELLE PEYNİRİNE “COĞRAFİ İŞARET”İN MUTLULUĞUNU

Geçtiğimiz günlerde “Manyas Kelle Peyniri”ne, “Türk Patent ve Marka Kurumu”ndan “coğrafi işaret” almalarının büyük mutluluğunu duyduğunu belirten Kaymakam Kaya, şunları söyledi:

“Daha önceki yıllarda da, Manyas kelle peynirine coğrafi işaret alınması için çalışmalar olmuş ama sonuç vermemiş. ‘Bir de biz deneyelim’ diye düşünerek, 2019 yılında çalışmalarımızı başlattık. Bu çabalarımızın karşılığını alarak, geçtiğimiz günlerde peynirimiz, coğrafi işarete kavuştu. Kelle peynirini halen ilçemizde üreten beş firma bulunuyor. Manyas kelle peynirine alınan coğrafi işaret, Balıkesir ili sınırları içindeki çeşitli ürünlere verilen 13’üncü coğrafi işaret oluyor. Bundan sonraki hedefimiz, kelle peynirimize Avrupa Birliği’nden de coğrafi işaret almak ve dünya markası olmaktı. Bu hedefi, benden sonra göreve gelecek olan kaymakam arkadaşımızın da yürüteceğine inanıyorum. Manyas kelle peynirine coğrafi işaret alınması için bizimle birlikte çaba harcayan siyasilerimize, milletvekillerimize ve Süt Üreticileri Birliğimize de teşekkür ediyorum. Yine Manyas’ın Kazak Fasulyesi’ne ve Manyas yoğurduna da coğrafi işaret almak için çalışma başlatmayı planlıyordum.”

              HEP VATANDAŞLARIN ARASINDA OLMAYA ÇALIŞTIM

Manyas’taki görevine 29 Ekim 2018’de, bir Cumhuriyet Bayramı günü başladığını vurgulayan Kaymakam Muhammed Kaya, şöyle konuştu:

“Buradaki görev sürem içinde hiçbir zaman makamıma çakılı kalmayarak, sahada, yani vatandaşın içinde yer almaya özen gösterdim. Hemen hemen her hafta bir kırsal mahallemizi ziyaret ederek, sorunlarını yerinde görüp, çözüm getirmeye çalıştım. Bu mahallelerde yeni ve konteyner evler yapıldı. İlçemizin tarımsal ürünlerinin değer kazanması için çaba harcadım. Çeltik Komisyonu Başkanlığını yapıyorum. Bu ürünün de değer kazanması için çalıştım. Çeltik üretimiyle uğraşan üreticinin emeğinin karşılığını almasından da mutlu oldum. Kaymakamlık lojmanımız yenilendi. 2020 yılı ise Korona ile mücadeleyle geçti. İnsan sağlığını her şeyden önde tutarak, bu mücadeleye yönelmemiz nedeniyle daha yapmayı planladığımız bazı hizmetleri yerine getiremedik. Görev sürem içinde kurum ve kuruluşlarla çok iyi koordine sağladık. Görev sürem içinde birlikte çalıştığımız İlçe Emniyetimize, jandarmamıza, muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.”

                     KUŞ CENNETİ İÇİN PROJELERİM VARDI

Bandırma’nın mülki sınırları içinde olmasına karşın kendilerine de çok yakın olan ve “Manyas Kuş Cenneti” ismiyle tanınan Kuş Cenneti Milli Parkı için düşündüğü proje hakkında da bilgi veren Kaya, şunları aktardı:

“Aslında ben, Kuş Cenneti’nin, Manyas’a bağlanmasının doğru olduğuna inanıyorum. Bunu sayın Valimize de iletmiştim. Manyas, medeniyetlerin yaşandığı bir coğrafya. Kuş Cenneti’ndeki aktivitelerin çoğalması gerektiğine inanıyorum. Örneğin 3 bin yıllık bir uygarlığı içinde barındıran Daskyleion’dan, Kuş Cenneti’ne uzanan yaklaşık 20 kilometrelik bir yürüyüş ve bisiklet yolu yapılmasının çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Bu önerimi sayın valimize ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüze de ilettim. Kuş Cenneti’ne, her yıl, çeşitli dönemlerde gelen 300 kuş türü var. Şimdi de Kuş Cenneti’ndeki idari bina ve müze binası yenileniyor. Milli Parkımızdaki sosyal alanlar da genişletilecek. Burada vatandaşların piknik yapabilecekleri yerler, kafeterya ve mescit de bulunacak.”

                      SPORU SEVİYOR VE DESTEKLİYORUM

Spora çok sevip, kendisinin de spor yaptığını vurgulayan Kaya, “Manyas’ta sporun gelişmesi için çaba harcadım. Manyas’ta spor yapılacak alanlar da çok fazla. Bu arada spor salonumuzda da başta voleybol ve tenis olmak üzere birçok spor yapılmasının yolunu açtım” dedi.

                          KALBİMİN YARISI MANYAS’TA

Manyas’ı kendi memleketi olarak gördüğünün altını çizen Kaymakam Kaya, ilçeye şöyle veda etti:

“Veda etmek her zaman zordur. Asaleten ilk görev yerim Manyas’tı. Görev sürem içinde Manyas’ı büyük bir aile olarak görüp, elimden geldiğince hizmet vermeye çalıştım. Manyaslılarla güçlü bir sosyal bağ oluşturduğumuza inanıyorum. İstemeden kırdığım bazı kişiler olduysa beni bağışlasınlar. Ben tüm Manyaslılara hakkımı helal ediyorum, onlar da etsinler. Kapım, nerede görev yaparsam yapayım, tüm Manyaslılara açık olacaktır. Manyas’ı hiçbir zaman unutmayacağım. Kalbimin yarısı Manyas’ta kalacak.”

Kaya, Manyas’tan 10-15 gün içinde ayrılıp, yeni görevine başlayacağını sözlerine ekledi.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: "KALBİMİN YARISI MANYAS’"
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli