Kayan; "Gencerler babamın oğlu değil"

Kayan;

Önceki Başkan İsmail Kayan; "Çökmek istenilen fabrikada 370 kişi çalışıyor, biz ekmeğimizin peşindeyiz."

Bir süredir Müsilaj, çevre kirliliği, üretim ve kapatılma gibi konularla gündeme gelen BAGFAŞ'ın içinde bulunduğu girdaba kurumsal yapıyı en iyi bilen tarafsız gözlemci olarak bakan Petrol İş Sendikası Önceki başkanı İsmail Kayan, Bandırma Manşet'e görüş verdi.

"Gencerleri sevmem, ama geçmişten günümüze işletme üzerinde oynanan oyunları yakınen bildiğim için bugün Gencerlerin yanında yer almalıyız." dedi.

Petrol İş Sendikası Önceki başkanı İsmail Kayan; 

 “Bagfaş işvereni sevme sekte, işletme bu şekli ile üretimini sürdürmeli”

Petrol İş Sendikası Geçmiş dönem Bandırma Şube Başkanı İsmail Kayan, Marmara Denizinin kirleticisi olarak gösterilen Bagfaş’a süre tanınması, 50 gün sonra faaliyetine son verilmesine ilişkin yükümlülüklerin arkasında başka nedenler olduğunu açıkladı.

Başkan İsmail Kayan doğrudan 378 kişinin, dolaylı olarak bayiler ve şubeler olarak binlerce insanın ekmek kapısı olan Bağfaş’ın kapatılmaması ve el değiştirmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Eski Başkan İsmail Kayan; “Petrol İş Sendikası Bandırma Şube Başkanlığını önceki 2 dönem yapmış birisi olarak, sözleşme süreci içinde yönetimkurulum ile birlikte gittiğim BAGFAŞ yönetim kurulu Başkanı Yahya Kemal Gencer, 2013-2015  arası toplu sözleşme görüşmeleri gerek öncesi, gerek se sonrası sendika olarak yapmış olduğumuz mücadelenin haklı gururunu yaşıyoruz.

Çünkü o dönemde Y. Kemal Gencer işçiyi tehdit ederek sendikadan istifalarını sağladı, 2015 yılı Eylül ayında Petrol İş Sendikasının Bagfaş’ta yetkisini düşürdü.

Bugün gelinen noktada Petrol İş Sendikası ve Petrol İş BAGFAŞ işçisi yaşanan gelişmelere karşı iş yerine sahip çıkmaktadır.

Çünkü, son 15 yılda Türkiye’de yaratılan “5 li çete” olarak tanımlanan işverenler BAGFAŞ’a “ÇÖKME” girişiminde bulunmaktadırlar.

Başta, Mehmet Cengiz, olmak üzere 2018 yılında Sülfürik Asit Fabrikasını ele geçirmek istediler.  O dönemde Petrol İş Sendikası olarak Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile ortak yapılan basın açıklaması için tüm çalışanlarla Eti Maden Sülfürik Asit işletmelerine 5 km yürüdük. Bu eylem karşısında Eti Maden’e ait olan Sülfürik Asit fabrikasını ele geçiremeyen Cengiz Holding şimdi kancayı BAGFAŞ’a taktı. Hem asit, hem gübre üreten BAGFAŞ aldıkları takdirde Türkiye’de Sülfürik Asit üreten tek firma olacaklar.

Y. Kemal Gencer’i sevdiğimizden değil, BAGFAŞ kendileri tarafından kurulduğu için Recep Gencer ve oğlu Y. Kemal Gencer bütün yanlışlara rağmen BAGFAŞ işçilerin bugün onların yanında.

Buradan Sayı Gencer’e sesleniyorum. Sıkıştığında Petrol İş Sendikası ve işçilerin senin yanındadır. Ancak sende toplu sözleşme yetkisi alan sendikanın ve işçilerin yanında olmak zorundasın.

Bütün sivil toplum kuruluşları özellikle başta çevre örgütleri başta olmak üzere BAGFAŞ’tan 40 yıldır şikâyetleri vardı… Ancak, Fabrika devre dışı iken soğutma suyu geri dönüşüm hattı köpürmesinden dolayı bu BAGFAŞ’ın kapatılması söz konusu değildir.

Kaldı ki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı inceleme ve araştırma sonuçları nettir. Marmara denizinde kimyasal bulunmamaktadır.

Dolayısı ile Fabrika devre dışı iken bacadan çıkan karbon monoksit, kükürt dioksit, gazlarının araştırma sonucu negatif çıkmıştır.

BAGFAŞ işverenini sevdiğimizden değil, orada çalışan 378 işçi ve aileleri adına bu açıklamayı yapıyorum." dedi.



Okan pasa
20.06.2021 00:01:32
Gencerler başta fabrikanın kuruluşunda emeği geçenlerin hakkını vermedi. Eninde sonunda mazlum un ahi çıkacaktır.

Anahtar Kelimeler: Kayan; "Gencerler babamın değil"
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı