Kaybolan direk bulundu.

Kaybolan direk bulundu.

Bandırma Bayrağının kaldırıp, Büyükşehir Bayrağının asıldığı Acar´ların heykelleri 3. direğin takılması ile kriz aşıldı.

Bandırma Belediyesi tarafından şehrin değerlerinin yaşatılması adına yaptırılıp Cumhuriyet alanına dikilen Merhum Kırkpınar Baş Pehlivanları Kara Ali Acar, oğlu Hasan Acar ve bugün halen hayatta olan Sabri Acar´ın heykellerindeki Bandırma Bayrağını kaldırarak sunni kaos yaratan Büyükşehir Belediyesi yanlışyan dönerek hatasını telafi etti.

/resimler/2017-4/14/2206312721508.jpg

Balıkesir Büyükşehir ekipleri üst akıldan aldıkları talimatla Cumhuriyet alanındaki Pehlivanlar heykellerine 3. direği dikip Bandırma bayrağını çekti.

Büyükşehir´in Bayrak krizini sonlandıran manevrası Bandırma´da bulunan güreş sevdalılarının yüreğine de su serpti.

Bandırma Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Hacı Orhan Turaçlı, Acar´ların dededen toruna 90 yıldır er meydanlarında Bandırma´nın adı ile özdeşip dualı Atasporuna peşrev çekip, güreş tuttuklarını, maneviyata olan saygının anısına Bandırma Belediyesi tarafından yaptırılan anıtta Bandırma Belediyesinin Bayrağının bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu vurgulayarak "Bu yanlışın telafisi ile ortam ve atmosfer huzur bulmuştur, konuyu sağduyu ile çözüme bağlayan herkese teşekkür ederim." dedi.

Bandırma Güreş İhtisas Kulübü Başkan yardımcısı Ali Acar ise Atasporu Güreş´in özünde kavga değili kardeşlik ve barış olduğunu, Heykellerden Bandırma Bayrağının kaldırılmasının doğru olmadığını, bu yanlışın telafisinin ise doğru bir davranış olduğunu vurgulayarak katkısı olanlara teşekkür etti.

 



Anahtar Kelimeler: Kaybolan direk bulundu
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli