Kaygı verici

Kaygı verici

BAGFAŞ dumanı trafik kazalarına davetiye çıkarıyor

Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş.´nin (BAGFAŞ) bacasından çıkan asit dumanı rahatsızlığı!

/resimler/2019-9/2/1453102112134.jpg

Erdek-Bandırma 10. kilometresinde yer alan BAGFAŞ Gübre Fabrikalarının bacasından yayılan asit dumanının, fabrikanın yakınındaki Erdek-Bandırma arası ulaşımı sağlayan karayolunun zeminine yapışmasıyla kaygan duruma dönüşen yol kazalara davetiye çıkarıyor.

BAGFAŞ Gübre Fabrikası´nın bacasından çıkan asit dumanının karayolunu araç sürücüleri için tehlikeli duruma dönüştürmesinin yanı sıra, çevrede oturan vatandaşlarında şikâyetlerine neden oluyor.

/resimler/2019-9/2/1454155237152.jpg

Konunun önemine dikkati çeken Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı olup, aynı zamanda S.S. Erdek Minibüs-Midibüs-Otobüs Kooperatifi Başkanlık görevini de yürüten Aydın Tekin, ?BAGFAŞ Gübre Fabrikası bacasından çıkan aşırı asit dumanı fabrikanın yakınındaki Erdek-Bandırma karayolu zeminine inerek yolu kaygan duruma dönüştürüyor. Bu olumsuz durum araç sürücüleri için büyük tehlike yaratıyor. Geçtiğimiz cumartesi günü söz konusu fabrikanın bacasından çıkan asit dumanı karayolunda sağlıklı trafik akışını adeta ortadan kaldırdı. Bu bölgeden geçerken, ?kaza yaptık, yapıyoruz´ endişesiyle araçlarımızı sürmeye çalışıyoruz. Bizde en son olarak mağduriyetimizi ve şikâyetimizi basın ve sizler aracılığıyla duyurulmasını istedik. Temenni ediyoruz ki, fabrikaya yakınında yaşayanları da rahatsız eden ve çevre kirliliğine sebep olduğu için vatandaşların şikâyetleri ve bizlerin mağdur olduğumuz bu konuyla ilgili kalıcı bir çözüm bulunurda başta araç sürücüleri olmak üzere herkes rahat bir nefes alır ümidindeyiz. Buna bir çözümün bulunması gerekiyor inancındayız.? diye konuştu.

Yetkililerden sorunun acilen çözüme kavuşturulmasını isteyen Tekin, şoför esnafı ile vatandaşın beklentilerine yanıt verilmesini beklediklerini dile getirirken, ?Konu çok ciddi ve hemen önlem alınmasını gerektiriyor? dedi.

/resimler/2019-9/2/1507096658499.jpg



Anahtar Kelimeler: Kaygı verici
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı