Kaygıyla izleniyor

Kaygıyla izleniyor

BAŞKAN PEKEL: BÜYÜKŞEHiRİN İLK ÇOCUĞU HAYIRLI OLSUN”




...Balıkesir'in büyükşehir kapsamına alınması sonrası Bandırma'nın çok
ciddi kayıpları olacağını her platformda ortaya koymaya çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Sedat Pekel: Hükümet bu konuda hiç zaman kaybetmedi. 1 Ocak 2013'ten itibaren Büyükşehirlerde bulunan konutlarda KDV'yi %1'den %8 ve 18'e çıkardı. Büyükşehirlilerin nur topu gibi bir KDV evladı doğdu. Büyükşehirin ilk çocuğu ülkemize hayırlı olsun” dedi.


Konutlardan alınan KDV oranını %1'den %8 ya da %18'e çıkaran yeni düzenleme, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren uygulanmaya başlandı.

Yeni düzenlemeye göre; Büyükşehir sınırları içinde kalan ve 1 Ocak 2013 tarihinden sonra ruhsatı alınacak konutlarda KDV oranları arttırıldı.

Yeni sisteme göre; arsa birim metrekare vergi değeri 500 lira ile bin lira arasında olan konutlardan yüzde 8 KDV alınacak. Bin lira ve üzerinde olan konutlardan alınacak KDV oranı ise yüzde 18 olarak uygulanacak.

Çok büyük bir devrim ve kentleri adeta uçuracak bir düzenleme süsü verilen Büyükşehir düzenlemesinin getireceği olumsuzlukların birer birer gündeme gelmeye başladığını dile getiren Belediye Başkanı Sedat Pekel, İlk toto konutlarda uygulanan KDV oranlarına vurdu. Bundan sonra sırada neler var, yaşayıp hepsini göreceğiz. Bandırma için bir prangadan başka bir anlamı olmayan Büyükşehir uygulaması ile kentimiz çok şey kaybedecek. En doğal hakkımız olan il olma beklentimize çok büyük bir engel olacak. Vatandaşlarımıza yeni yükler getirecek. Hükümet bu konuda hiç zaman kaybetmedi. 1 Ocak 2013'ten itibaren Büyükşehirlerde bulunan konutlarda KDV'yi %1'den %8 ve 18'e çıkardı. Büyükşehirlilerin nur topu gibi bir KDV evladı doğdu. Büyükşehirin  ilk çocuğu ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Belediye Başkanı Sedat Pekel, 31 Aralık 2012'de ruhsat alan bir kişi %1 KDV öderken, 1 Ocak 2013'den sonra ruhsat alanların ise duruma göre %8 ya da %18 KDV ödemek zorunda kalmasının haksız rekabete yol açacağını sözlerine ekledi.






demokrat
9.01.2013 08:41:00
Bu sıkıntı 46 lı yıllardan bu yana artarak devam ediyor.Bu meseleyi ancak sorunlara duyarlı yaklaşan mahalli medya ile bir çözüm bulunabilir.Bayraktarlığını mutlaka siyasiler yapacaklar.Tek çözüm kentin alamadığı devlet yatırımlarını ve uğradığı haksızlıkları her platformda ısrarla gündeme getirmek.ÇÖzüm olur mu;belki...Ancak bu zulüm payidar olmamalı ve bizi yönetenlersistemli mücadele etmeli.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu