Kayıp Cennet Doğanlar

Kayıp Cennet Doğanlar

Plajın doluluğu, ekonomik beklenti ile örtüşmedi

Kapıdağ yarım adasının en müstesna kırsal Mahallelerinden Doğanlar´da bu sezon tatil ekonomisi beklentisi hayal kırıklığı ile sonuşlandı.

Kumsal ve pansiyonların doluluğu, çarşı ekonomisine yansımadığı Doğanlar´da beklentilerini tatil sezonuna öteleyenleri hüsrana uğrattı.

Doğanlar´ın deniz-kum ve güneş üçgeninden olaganca yararlanan tatilciler, izin-tatil-maaş üçgeninde planlarını bölgenin yetiştirdiği bahçe ürünleri üzerinde oluşturunca, ekonomik hareket sadece çay bahçeleri ile sınırlı kaldı.

                          DOĞANLAR´da YILIN DÜĞÜNÜ

Kırsal mahallelerin ürün-hasad-harman üçgenine göre planladıkları beklentilerin başında elbette evlat evlendirme, büyükler için mürvet görme ilk sırayı alıyor.

Bu ya bir sünnet cemiyeti, yada bir evlenme töreni ile gerçekleşiyor.

Özellikle yaz sezonu, tatilci hasadı sonrasına verilen düğün sözlerinden Doğanlar´ın yakışıklı Balıkçı delikanlısı Serdar ile İstanbul´lu İrem´in söz-ve nişan´ın olmasa´da Düğün Temmuz´un son haftasında gerçekleşti.

Günler önce başlayan düğün hazırlıkları, sadece Doğanlar´da yaşayan mahalle sakinleri için değil, köyde bulunan tatilciler içinde önemli bir sosyal etkinlik olarak hazırlandı.

İrem ile Serdar kendileri için hazırlanan iskele meydanındaki düğün alanına son model BMV marka otomobil ile geldiler.

Genç çift arkadaşlarının alkışları arasında geldikleri düğün alanında ilk dansın ardından tüm davetlilerin katıldığı  oyun havaları ile cemiyet gecenin ilerleyen saatlerine dek sürdü.

/resimler/2019-7/28/0321371293783.jpg

ROTA Beach, Cafe, Restaurant

Tatilciler için cazibe merkezi Doğanlar´da salaş mekanların doğal ve organik ürünlerden oluşan menüsü gözünde, gönlünde damak tadınada hitap ediyor.

Doğanlar´da plaj yürüyüş yolu üzerinde faaliyet gösteren Gökhan Helvacıoğlu´na ait Rota Beach´ta sadece yerel ürünler var.

Salata çeşitleri için arka bahçe ürünleri, Salata´nın yağı halis muhlis kendi zeytinlerinin yağı, Balık derseniz köy koyunda ne çıkarsa o?

Doğanlar´da 7 yıldır işletmecilik yapan Gökhan Helvacıoğlu prensiplerine sadık bir esnaf, Milli duyguları kendisine yaşam biçimi yapmış asla kendi balıkçıları dışından balık almıyor.

Dolayısı ile ızgara ve tavanın servise yansıyan görsellik ve damak tadı İstavrit, sarıkanat, Çinekop ve iskorpit´in ötesine geçmiyor.

Rota Beach´ta balık ızgara ve mangala girmeden önce masaya servis ediliyor, tazelik tescil ediliyor ve servis öyle alınıyor.

Hesap mı?

Kumkapıda bir akşam yemeği fiyatına, Doğanlar´da bir ay balık yiyebilirsiniz bizden söylemesi!...

/resimler/2019-7/28/0322294420022.jpg



Anahtar Kelimeler: Kayıp Cennet Doğanlar
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli