Kayıp Adamı Dostunun Öldürdüğü Ortaya Çıktı

Kayıp Adamı Dostunun Öldürdüğü Ortaya Çıktı

Edremit ilçesinde, yaklaşık beş ay önce kayıp ilanı verilen 55 yaşındaki Fikret Durak`ın, bir cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.

Edremit ilçesinde, yaklaşık beş ay önce kayıp ilanı verilen 55 yaşındaki Fikret Durak`ın, bir cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. 

Balıkesir Asayiş Şube Müdürlüğü`nün kurduğu özel ekibin titiz çalışması sonucu Durak`ın, dost hayatı yaşadığı 50 yaşındaki Adile Ç. tarafından keserle öldürüldükten sonra parçalara ayrılarak, Balya Bengiler köyündeki maden sahasına eşek sırtında götürülüp gömüldüğü iddia edildi. 


Adana doğumlu emekli Fikret Durak`ın, ailesi tarafından 2013 Ekim ayında kayıp ilanı verildi. Ağustosta ortadan kaybolan Durak`tan, birkaç gün sonra oğlunun cep telefonuna, "Sizi terkettim, beni aramayın" şeklinde bir mesaj geldi. Bunun üzerine aile, durumu polise bildirdi. 

Balıkesir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından, olayı aydınlatmak için özel bir ekip kuruldu. Fikret Durak`ın cep telefon kayıtlarını günlerce inceleyen ekip, ayrıca güvenlik kameraları, maaş hareketleri, eczane ve hastane kayıtları olmak üzere birçok veriden, kayıp şahısla ilgili yaşam belirtisine ulaşmaya çalıştı ancak herhangi bir ize rastlanmadı.

Durak`ın cep telefon trafiğini inceleyen ekip, Edremit civarında kaybolduğunu tespit etti. Öldürüldüğü belirlenen, dostuna ait evde arama yapıldı. Evin çeşitli yerlerinde kan izleri bulan polisler Adile Ç., eşi T.Ç. ve kardeşi R.D.`yi, Balya Bengiler`de yakaladı.

Cinayet zanlısı Adile Ç.`nin, ifadesinde şunları söylediği öne sürüldü: "Olay gecesi kıskançlık ve para yüzünden tartıştık. Keserle kafasına vurarak öldürdüm. Evin içerisinde cesedi parçalayarak, kolilerle Balya Bengiler köyüne götürerek eşek sırtında taşıdıktan sonra maden sahasına gömdüm. Durak`ın kafasını ise köydeki evimizin bahçesine gömdüm." 

Cesedin parçaları, iki gün süren kazı çalışması sonucunda bulundu. Zanlı Adile Ç., çıkarıldığı Edremit Adliyesi`nde tutuklandı. Eşi T.Ç ve kardeşi R.D. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli