Kaymakam Çalık´ın Ballıpınar randevusu

Kaymakam Çalık´ın Ballıpınar randevusu

Erdek, Ballıpınar´daki buluşmada beklentilere çözüm arandı.

Kapıdağ´ın Alternatif tarımda örnek köylerinden Ballıpınar 2019 harmanı sonrası ilçe protokolü ve kırsal alan brokrasi çevresi ile bir araya geldi.

Ballıpınar Muhtarı Necmi Sezer, geleneksel olarak yapılagelmekte olan harman sonu köy sofrasında buluşma geleneğini buyılda sürdürdü.

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, Kaymakamlık özel kalem müdürü İsmail ,J.Yzb. Halil İbrahim İLANKU, Ak Parti ilçe Başkanı Kudret Yangal, İyi Parti İlçe Başkanı Arif Demir, MHP ilçe Başkanı Fatih Bağcı, Belediye Meclsi Üyeleri Orhan Narin, M. Ali Yağcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Ekiz, Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, 162. sayılı Erdek Zeytin Tarım satış Koopratifi başkanı Abdullah Şenol, kurum müdürü Selçuk Karagöz, Muhtarlar Derneği Başkanı Semra Baycan ve mahalle muhtarları yanı sıra Baski Güney Marmara koordinatörü İbrahim Arkış, Gönen-Biga ve Manyas Projeleri İnşaat Kontrol Şube Müdürü Orhan Türköğlu´nun hazır bulunduğu Ballıpınar buluşmasında yeni harman ürünü kuru fasulye, pilav, ayran ve tatlı ikramında bulunuldu.

Ballıpınar´daki harman sonu güz buluşmasında mahallenin sorunlarını konuklara ikramda bulunan kadınlar dile getirdi.

Ballıpınar´lı hanımlar taşımalı eğitimde öğrencilerin Karşıyaka´ya gittiklerini ancak okulun temizlik, yakacak ve kırtasiye giderlerinin öğrenci velilerinden toplanmasının sıkıntı yarattığı belirtildi.

Ballıpınarlı hanımlar ayrıca sel felaketi sonrası beklentilerin karşılanmadığı, başta dağ yolu ve köy içi menfezlerin bakım  ve onarıma ihtiyaç olduğu kaydedildi.

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık konu ile ilgili Baski ve DSİ ilgililerine Ballıpınar hanımlarının haklı beklentilerine çözüm üretmelerini isterken, taşımalı eğitimdeyaşanan sıkıntılar içinde milli eğitim ile irtibata geçileceğini işaret etti.

Ballıpınar´daki geleneksel güz buluşmasında, mahalleye konuk olan bürokrasi, muhtarlar ve siyasilerin yanı sıra köy halkı ile ziyaret anısına fotoğraf çektirildi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı