Kaymakam Yazar, spor ve eğitime dikkat çekti

Kaymakam Yazar, spor ve eğitime dikkat çekti

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, spor ve eğitimin önemine bir kez daha dikkati çekti.

Bandırmaspor´un son maçta kümede kalmasından mutlu olduğunu belirten Yazar, şu değerlendirmede bulundu:

?Bandırmaspor, tabii ki bu kentin önemli bir değeridir. Yalnız Bandırmaspor için değil, ülkemizdeki tüm profesyonel kulüpleri de genelleyerek şunları söylemek isterim. Kulüplerin artık dışarıdan futbolcu transfer etmek yerine mutlaka öz kaynaklarına dönmeleri, altyapılarına ciddi şekilde eğilmeleri gerekiyor. Hele hele ekonomik ortamı da düşünerek kulüplerin, yabancı oyuncu transferini en aza indirmeleri ve kendi çocuklarımızdan yararlanmaları kaçınılmaz bir zorunluluk durumuna gelmiştir.?

/resimler/2019-5/13/1927353589232.jpg

Yerel yönetimlerin de spor ve eğitime mutlaka kaynak ayırmaları gerektiğine dikkati çeken Yazar, şu değerlendirmede bulundu:

?Toplumun spor yapmasına imkân sağlayacak tesisleri kazandırmak zorundayız. Kaymakamlık olarak bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Okullarımızda yıllardır kullanılmayan bazı bölümleri ve salonları az bütçelerle vatandaşlarımız ve çocuklarımızın kullanımına sunuyoruz. Bu çalışmalarımız bundan sonra da sürecektir. Yine genelde söylüyorum. Yerel yönetimler, günübirlik bazı uygulamalar yerine, kalıcı ve tüm toplumu kucaklayacak spor tesisleri yapma çabası içinde bulunmalıdır.?

Kaymakam Yazar, yerel yönetimlerin, çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm vatandaşlarda okuma alışkanlığını geliştirecek girişimlerde bulunması gerektiğini sözlerine ekledi.  Önder BALIKÇI

/resimler/2019-5/13/1929164059975.jpg



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli