Kaymakam Atasoy: “Erdek huzurlu ve güvenli bir ilçe”

Kaymakam Atasoy: “Erdek huzurlu ve güvenli bir ilçe”

Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, ilçeyle ilgili çeşitli konular hakkında bilgi verdi.

Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, ilçeyle ilgili çeşitli konular hakkında bilgi verdi.

ESKİ ASKERLİK ŞUBESİ BİNASI YATIRIM PROGRAMINDA

İlçenin merkezinde, yaklaşık 20 yıldan beri boş bulunan eski askerlik şube binasının onarım ve restorasyonunun 2023 yılı yatırım programına alındığını belirten Atasoy, “Bu bina, Erdek’in büyük ihtiyacı bulunan turizm bürosu ve kütüphane durumuna dönüştürülecek, üst katı ise kafe olarak hizmet verecektir” dedi.

YENİ HÜKÜMET KONAĞI

Erdek’in önemli ihtiyaçları arasında yer alan yeni hükümet konağının yerinin belirlenip, proje aşamasında olduğuna işaret eden Atasoy, şu bilgiyi verdi:

“Yeni hükümet konağı, eski cezaevinin bulunduğu 3.6 dönümlük alana yapılacak. Burada sadece kaymakamlık birimleri değil, Mal Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İlçe Tarım ve Ormancılık Müdürlüğü gibi kamu daireleri de yer alacak. Böylece vatandaşa hizmet alma kolaylığı sağlanacak. Yeni hükümet konağımız proje aşamasında bulunuyor.”

ESKİ TEKNİK ÖĞRETMENLER KAMPI YAZA HAZILANIYOR

“Düzler” bölgesinde, yıllardır atıl durumda bulunan eski öğretmenler kampındaki onarım ve yenileme çalışmalarının sürdüğünü belirten Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, “Öğretmenevi müdürlüğü tarafından işletilecek bu kamp, önümüzdeki yaz aylarında yeniden hizmete girecek” dedi.

JANDARMA BİNASI TAMAMLANIYOR

İlçe Jandarma Komutanlığı’nın yeni binasının tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayan Atasoy, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de eski Kız Meslek Lisesi binasına taşınacağını belirtti.

10 KİŞİYE PROJE EĞİTİMİ

Erdek’te, çeşitli kurum ve kuruluşlarda görev yapan 10 personele Güney Marmara Kalkınma Ajansı(GMKA) aracılığıyla proje eğitimi verileceği bilgisini veren Atasoy, şunları söyledi:

“Erdek’te, yıllardan beri proje üreten bir ofis yok. Bu nedenle de, kamuda çalışan personelimiz, nasıl proje üretileceğini bilmiyor. Son yıllarda, Avrupa Birliği de projelere önemli fonlar aktarıyor. Buna bağlı olarak, kamuda çalışan 10 personele GMKA’dan proje eğitimi aldıracağız.”

TENİS KORTU

Sahil Mahallesi’nde, yıllar önce Banvitspor Kulübü tarafından yaptırılan basketbol sahasının yeterince kullanılmadığına dikkati çeken Atasoy, “Bu alana bir tenis kortu yapılması için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na istekte bulunduk. Uygun gördüler” dedi.

ERDEK STADI DEVREDİLECEK

Erdek Stadı’nın, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı’na devredileceğini açıklayan Atasoy, “Böylece Erdek Stadı’nın bakım ve onarımı sağlanacaktır” diye konuştu.

ZEYTİN HIRSIZLIĞINA FIRSAT VERMEDİK

Erdekli zeytin üreticilerinin yıllardır en büyük şikâyeti olan zeytin hırsızlığının bu yıl önlendiğini belirten Kaymakam Atasoy, şunları aktardı:

“Bu yıl, İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve İlçe Jandarma Komutanlığımız çok ciddi denetimler yaptılar. Buna bağlı olarak da, önceki yıllara göre bu yıl zeytin hırsızlığı olayları çok azaldı.”

VATANDAŞ MUTLULUĞU 

Tüm çalışmalarını vatandaş mutluluğunu göz önüne alarak yürüttüklerinin altını çizen Atasoy, “Biz, kamu görevlileri olarak vatandaş mutluluğunu çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Atasoy, “Erdek, huzurlu ve güvenli bir ilçedir” dedi. ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı