Kaymakam Yurt, Gönenle el ele

Kaymakam Yurt, Gönenle el ele

Gönen Kaymakamı Arslan Yurt: “Gönenlilerin desteğine yürekten teşekkür ediyorum”

Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, “Gönen’e en iyi hizmeti verme çabası içindeyiz” dedi.

Gönen’de 10 ay önce göreve başlayan Yurt, Çorum’un Alaca ilçesinde doğduğunu belirterek, ilçedeki yardımsever vatandaşların, başta eğitim-öğretim olmak üzere birçok konuda kendilerine destek vermelerinden mutlu olduğunu vurguladı.

Gönen’de bulunan bir Meslek Yüksek Okulu’nu yetersiz gördüklerine işaret eden Yurt, şunları söyledi:

“Gönen’imize 4 yıllık bir fakülte açılması için Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörlüğüyle girişimlerimiz oldu. Rektörlük, ilçemizde bir bina yapılırsa veya bina verilirse 4 yıllık bir fakülte açabileceklerini belirtti. Zaten biz de bu girişimi, Gönen’de eğitim-öğretime destek veren hayırsever vatandaşlarımızın desteğine güvenerek yapmıştık. Gönen’e ayrıca bir Fen Lisesi ve bir Anadolu Lisesi de açılmasının uygun olacağını düşünüyoruz. İlçemiz, tarım açısından oldukça güçlü. 420 bin dekar alan ekiliyor.”

Gönen’e bağlı 89 kırsal mahallenin göç verdiğini belirten Kaymakam Yurt, eski hastane binasını restore ederek ya bir kuruma vermeyi, ya da müze yapmayı planladıklarını açıkladı.

ASAYİŞTE SIKINTI YOK

74 bin nüfusa sahip Gönen’de ciddi bir asayiş sorunu bulunmadığının altını çizen Yurt, “Gönen, huzurlu bir ilçe. Bu huzurun bozulmaması için biz de elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

KRİZ YÖNETİM MERKEZİNİ KURDUK

Gönen ve yöresinde canlı fay hatlarının bulunduğunu bildiklerini belirten Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, “Deprem, yalnız Gönen’imiz için değil, tüm ülkemiz için önemli. Çünkü ülkemizin önemli bir bölümü 1. Derece Deprem Kuşağı’nda yer alıyor. Bu gerçeğin doğrultusunda biz de yaptığımız bir prefabrik binada Kriz Yönetim Merkezi’mizi oluşturduk” diye konuştu.

GÖNEN’İN RENKLİ BİR SPOR YAŞAMI VAR

Gönen’de çok çeşitli branşlarda spor yapıldığına dikkati çeken Yurt, şu değerlendirmede bulundu:

“Tabii bu konuda eksiklerimiz var. Yeni spor tesislerine ihtiyaç duyuyoruz. Yeni semt sahalarına ihtiyacımız var. Bu arada Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan, ilçemize Gençlik Merkezi yapılması için söz aldık.”

Gönen’de yaşayan vatandaşların katkılarından büyük mutluluk duyduğunu ve kendilerine şükranlarını sunduğunu vurgulayan Kaymakam Yurt, “Gönen’in nüfusu son 10 yılda hemen hemen hiç değişmedi. Bu nüfusun artması için Gönen’imize yeni yatırım ve hizmetlerin gelmesi gerekiyor. Gönen’imizi cazibe merkezi yapmak için hepimizin daha büyük çaba harcaması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle yeni turizm yatırımlarına ihtiyacımız var. Bu konuda yatırımcıları desteklemeliyiz. İki Organize Sanayi Bölgemiz ise iyi durumda. ” ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Kaymakam Gönenle
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli