Kaymakam'dan Muharrem ayı iftarı

Kaymakam

Erdek Alevi ve Kültür Derneğinde geleneksel Muharrem ayı iftarları başladı.

Erdek Alevi ve Kültür derneği geleneksel iftar yemekleri Erdek Kaymakamı A. Atakan Atasoy'un verdiği ilk iftar ile başladı.

Alevi Kültür derneğinin Erdek Kuştepedeki iftarına Başta Kaymakam A. Atakan Atasoy olmak üzere Belediye Başkanaı Burhan Karışık, İlçe Emniyet Müdürü Serkan İnceöz, Jandaröa Böl. Kom. H. İbrahim İlanku, ve bazı muhtarların yanı sıra Alevi Kültür Derneği üyeleri eşleri ile katılım sağladı.

Akşam ezanı ile birlikte Alevi dedesi Hasan Doğan, Muharrem ayı ve kerbalayı içeren konuşması ve sofra duası ile oruç açtırdı.

Alevi Kültür Derneğindeki iftar sonrası bir konuşma yapan Erdek kaymakamı A. Atakan Atasoy; 

Sevgili Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin Efendimiz ve 72 yarenin hakikat hürriyet izzet, mukaddesat uğruna şehit edildiği kerbela olayı asırlardır dinmeyen acımızdır. Muharrem ayında yaşanan bu acıyı yüreğimizde taşıyoruz. Kerbelada şahadete ulaşan tüm şehitlerimizin rahmetle anıyorum. Bizler güzel Ülkemizde birlik ve beraberlik içinde yaşayan ve bununla gurur duyan bir milletiz. Bu bakımdan sizlerle kucaklaşmak ve bu mübarek Muharrem ayının güzel gününde birlikte oturup orucumuzu birlikte açmak için bir araya geldik. Kıymetli Hanımefendiler Beyefendiler; Kaymakamlığımızın ev sahipliğini yaptığı iftar yemeğimize teşrif ederek, Milli beraberliğimizin pekişmesi adına en büyük mesajı verdiniz.

Katılımlarınızdan dolayı her birinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Anadolu toprağında insanımız Yunus Emre, Pir Sultan Andal, Hacı Bektaşi Veli, Mevlana ile birlikte hep hoşgörüye hizmet etmiştir. Bugüne kadar bir ve beraber yürümüşüz. Aynı atadan ve aynı opraktan geliyoruz. Onların öğretilerini nesiller boyu yaşatmak ve Anadolunun canlarına aktarmak bizlerin de en önemli görevlerindendir.

Muharrem Ayı vesilesi ile tüm dünyada huzur ve barışın hakim olmasını temenni ediyor, yapılan ibadetlerin kabul olmasını niyaz ediyorum. Sizleri seviyor, her zaman başımızın üstünde yeriniz olduğunuzu ve Cem Evlerini destekleyeceğimizi bilmenizi ister, selam sevgi ve saygılarımı sunarım." dedi.



Anahtar Kelimeler: Kaymakam' Muharrem iftarı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı