Kayseri´de kitap çalıştayı

Kayseri´de kitap çalıştayı

?Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni? armağan edildi. Genco Erkal´ın ismi Erdek´teki bir sokağa da verilmişti.

Kadir Has Üniversitesi, bu yıl ilk kez düzenlediği ?Kitap Çalıştayı? kapsamında, Nazım Hikmet´in şiirlerini Genco Erkal´ın sesiyle buluşturan ?Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni? kitabını ve CD´leri, öğrencilerine, akademisyenlerine, çalışanlarına ve mezunlarına armağan etti. Etkinlikte, eserlere sesiyle yaşam tiyatro sanatçısı Genco Erkal ile buluşan katılımcılar, hem sanatçının performansını izledi, hem de merak ettikleri soruları kendisine yöneltme fırsatını buldu. Çalıştay boyunca Nazım Hikmet´in pek çok şiirini teatral bir yorumla seslendiren tiyatro ve sinema oyuncusu Erkal, ilk kez ortaokulda Nazım Hikmet´in bir şiirini duyduğunu, ancak eserin kime ait olduğunu bilmediğini vurgulayarak, ?Yıllar sonra o etkilendiğim şiirin ?Mavi Gözlü Dev´ eseri olduğunu öğrendim. Kendisini bilerek okuduğum ilk şiiri ise ?Kuvayı Milliye Destanı´dır. Bu eser beni çok etkilemişti. 1975 yılında ilk kez ?Kerem Gibi´ isimli şiirini oyunlaştırdım. Baştan sona şiir olan bu oyunda Nazım, kendini anlatıyordu. Nazım, bir dünya şairiydi. Bunu yine Fransa´da oynadığımız bir oyunda anladık? dedi.

/resimler/2018-10/24/0923167052646.jpg

                             BİZE UMUDU BIRAKTI

Nazım Hikmet´in bıraktığı en önemli kavramın umut olduğunu belirten Genco Erkal, şunları söyledi:

?Ben onu tanıdığımda babamla aynı yaştaydı. O yüzden kendisine baba gibi bakıyordum. Sonra kardeş olduk. O gittiğinde 60 yaşındaydı. Ben ise şimdi 80 yaşındayım ve onun abisi oldum. Ondan çek şey öğrendim. Hayatımın her anında yol göstericim oldu.?

Erkal, kitapla ilgili olarak ise ?Ben yıllarca Nazım´ın sesi oldum. Şimdi de onunla ortak bir eserde buluştuk? dedi.

/resimler/2018-10/24/0923416740808.jpg

ERDEK´TE ?YAŞAMAYA DAİR?İ SAHNELEMİŞTİ

Bilindiği gibi Genco Erkal, geçtiğimiz temmuz ayı içinde, Erdek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ?Aşk Festivali?ne katılmıştı. Erkal, cumhuriyet alanında, açık havada, Nazım Hikmet´in şiirlerinden oluşan ?Yaşamaya Dair? isimli oyunu sahneye koyarken büyük alkış almıştı.

Erdek Belediye Meclisi, Erdek´teki bir sokağa, daha önce Genco Erkal´ın ismini vermişti.



Anahtar Kelimeler: Kayseri kitap çalıştayı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli