Kayyum atamak çözüm değil!

Kayyum atamak çözüm değil!

Mardin Büyükşehir Belediyesine Kayyum atanan Eski Balıkesir Valisi Mustafa Yaman büyük yolsuzluk iddiası ile görevden alındı.

Ülkemizde, zaman zaman belediyelere kayyumlar atanarak, yönetilmeye çalışılıyor. Bu atamaların, halkın seçtiği belediye başkanlıklarını tanımamak anlamına gelmesinin yanı sıra o belediyelerin yönetimlerine ciddi hiçbir katkı sağlamadığı da görülüyor.

ÖRNEK, ESKİ BALIKESİR VALİSİ MUSTAFA YAMAN

Bu olumsuzluğun en tipik örneklerinden biri ise geçtiğimiz günlerde, Mardin’de yaşandı.

Mardin Belediyesi’nin eski kayyumcu, Balıkesir’in eski valisi Mustafa Yaman’ın ekibinden toplamda 14 kişi, milyonlarca liralık ihale, yolsuzluk, rüşvet ve imar yolsuzlukları nedeniyle görevlerinden alındı.

İçişleri Bakanlığı tarafından, 19 Ağustos 2019’da, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanan eski Vali Mustafa Yaman, 10 Haziran’da yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile merkeze çekildi. Yaman’ın yerine Mardin Valisi olarak atanan Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediyesi’nde de kayyumluk görevine getirildi. Demirtaş’ın kayyum olarak atanmasının ardından belediyede devam eden müfettiş incelemesi kapsamında birçok üst düzey yönetici rüşvet, yolsuzluk, usulsüzlük, kayırma, ihaleye fesat karıştırma ve benzeri gerekçelerle görevden alındı. Aralarında Belediye Genel Sekreteri Abdullah Yenigün ile Kent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zeyni Teker’in de bulunduğu 14 kişiye görevden el çektirildi.

EDİP UĞUR’LA SORUNLAR YAŞAMIŞTI

Mardin Valiliğinden merkeze çekilen Mustafa Yaman, bir önceki dönem görev yaptığı Balıkesir Valiliği sırasında da Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ile büyük sorunlar yaşamış ve birbirlerini karşılıklı olarak ağır ithamlarla suçlamışlardı.



Anahtar Kelimeler: Kayyum atamak çözüm değil!
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı