Kaz dağlarından sonra MADRA!...

Kaz dağlarından sonra MADRA!...

Çevre hırsızları, Kaz Dağlarından sonra bu kez gözü Madra dağına dikti.

Kaz Dağlarından sonra adres gösterilen MADRA Dağı için Altın simsarlarına karşı sosyal mücadele platformu oluşturdu.

Korucu’lu, çevreci Ersin Özçetin Kaz dağlarından sonra, ekolojik varlığı ile önemli yerlerden birisi MADRA dağında altın aramaya başlanması üzerine sosyal paylaşın sayfasından başlattığı çağrı ile Madra dağına sahiplenilmesi çağrısında bulundu.

Madra dağı eteklerinde havası, suyu ile doğa harikası Burhaniye’nin Korucu köyü sakinlerinden Ersin Özçetin’in sessiz çığlığı bir anda çevrecilerin gündemine girdi.

"Balıkesir İvrindi ilçesinin korucu mahallesi Madra dağında altın madeninin çıkarılmasına başlandı."

"Kestane şekeri Madra dağında yetişen kestanelerden yapılıyor. Kekik, Adaçayı, Kızılcık, Böğürtlen, Ayı boğan, Gencik, Elma, Bal Arıları, köylerin içme suları İnek, Koyun, Keçi, Geyik bütün canlıların yaşam kaynağı Madra dağı.

Madra dağına sahip çıkmalı bu güzel doğa harikası doğa göz göre göre yok oluyor. Madra dağı değirmen başı mevkisinde devam ediyor altın madeni kazısı, siyanürle çıkarılıyor altın.

Korucunun içme suyu Madra dağından geliyor. Unutmayın Korucu pazarına sebzeler köylerden geliyor sulama Madra çayından yapılıyor. Korucu mahallesi büyük Yenice Mahallesi ve 24 tane köy halkından bekliyoruz.

Uyumayın artık sağlığınız gidiyor. Uyanın yoksa sonra şehir hastanesi onkoloji polikliniğinin önünde hep beraber beklersiniz iş işten geçmiş olacak.

Önce keçiboynuzu ağaçları kuruyacak sonra Çınar ağaçları. Madra çayındaki balıklar, daha sonra inekleriniz koyunlarınız. Yavaş yavaş sıra size gelecek,  hastane köşelerine onkoloji polikliniklerinin önünde bekleyeceksiniz. Şuanda aldığınız ücret hastalığınızı düzeltmeye yetmeyecek. Sakın bunu unutmayın. Geleceğinize sahip çıkın.  Yoksa daha sonra içmeye su bulamayacaksınız.  Arkadaşlarım sizden ricam bunu sayfanızda paylaşa bilircisiniz. Madra dağındaki altın kazısını duyuralım. Çok teşekkür ederim. Paylaşacağınıza canı gönülden inanıyorum. "Ersin Özçetin.

Ünlü Madra dağı için Taş Ocakları ve Madenci ruhsatları ile verdikleri mücadeleden yorgun düşen Körfez2in doğa severleri, Madra Dağı için Altın arama ruhsatı verilmesi ile dünyaları karardı.

Özellikle Madra dağına sırtını dayanan Burhaniye ve Ayvalık ilçelerine bağlı kırsal mahalleler, doğa tahribatı karşısında uykuları kaçtı.



Anahtar Kelimeler: dağlarından sonra MADRA!...
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli