Kazdağı zirvesinden Gezi`ye destek

Kazdağı zirvesinden Gezi`ye destek

Edremit, Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Edremit Körfez Şubesi tarafından Geziden, Kazdağına Direniş Sürüyor” sloganıyla gerçekleştirdikleri Kazdağı yürüyüşü Sarıkız Tepesi`nde son buldu.

Edremit, Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Edremit Körfez Şubesi tarafından “Geziden, Kazdağına Direniş Sürüyor” sloganıyla gerçekleştirdikleri Kazdağı yürüyüşü Sarıkız Tepesi`nde son buldu. 

GÜMÇED Edremit Körfez Şube Başkanı Öznal, Kazdağları`nı korumaya kararlı olduklarını söyledi.

Edremit ilçesinde Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Edremit Körfez Şubesi ile Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği tarafından “Geziden, Kazdağına Direniş Sürüyor” sloganıyla gerçekleştirdikleri Kazdağı yürüyüşü Bin 726 rakımlı Sarıkız Tepesi`nde son buldu.

“Geziden, Kazdağına Direniş Sürüyor” direnişi için araçlarla Kaz Avlusu mevkisinde toplanıldıktan sonra ellerinde pankartlar ile Bin 726 rakımlı Sarıkız Tepesi`ne doğru yürüyüşe geçildi.

Sarıkız Tepesi`nde bir basın açıklaması yapan ve “Dünyanın en önemli Eko- Sistemlerinden sayılan 1000’i aşkın bitki çeşidi ve 78 Endemik tür ile eşiz bir Flora’ya sahip olan Kazdağları ‘Dünya Kültür Mirası’dır. Bu denli önemli bir Eko-Sisteme yönelik bu saldırılar kabul edilemez. Kabul etmedik, Etmeyeceğiz. Kazdağları’mızı vermemek için hep Direndik, Yine direneceğiz” diyen Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Edremit Körfez Şubesi Başkanı Mehmet Akif Öznal, Kazdağları`nı korumaya kararlı olduklarını söyledi.

“Bugün Güzel Yurdumuz; 45000’i aşkın Maden Ruhsatı, 1000’lerce HES ruhsatı, Termik ve Nükleer Santral dayatmaları ile inanılmaz bir Yağma-Talan kuşatması altındadır. Bu emsalsiz işgal ve dayatmaya karşı sürdürdüğümüz mücadele, aynı zamanda Ülkemizin bağımsızlık değerlerinin korunması mücadelesidir. Ülkemizi; Emperyalist talancılar ve Yerli İşbirlikçilerine karşı kararlılıkla savunacağız. Mustafa Kemal’in dediği gibi; geldikleri gibi gidecekler” diyen GÜMÇED Edremit Körfez Şube Başkanı Öznal, “Dünyayı talan eden bu Maden Lobisi ile birlikte, Derelerimize göz diken HES yamyamları da, Zeytinliklerimize ‘İmar Rantı’ için göz koyan arsa ve yapı rantçıları da, bilsinler ki; Tüm bu katliam girişimlerine geçit vermeyeceğiz” dedi.

“Kazdağları’nın Bin pınarı gözyaşları olmayacaktır. Mıhlı Çayı, Şahin Deresi, Manastır Çayı, Kızılkeçili Çayı, Zeytinli Çayı ve tüm akarsularımız ‘özgür akacaktır’ diyen Öznal, Türkiye Çevre Mücadelesi Tarihine adı önder olarak yazılacak olanOktay Ekinci’yi 15 Ekim Günü, ne yazık ki yitirdiklerini bu nedenle çok üzgün olduklarını söyledi. Enver DOLGUN- EDREMİT

 



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı