KAZDAĞINDA, 30 BİN TURİST

KAZDAĞINDA, 30 BİN TURİST

2012 yılında Kaz Dağlarını 30 bini aşkın yerli ve yabancı turist gezdi”





Kaz Dağları ile Kazdağı Milli Parkın doğal güzelliği yanında mitolojik geçmişi nedeniyle de kent yaşamından uzaklaşmak isteyenlerin ilgisini çektiğini belirten Demre Tour Turizm Seyahat Şirketi Yöneticisi Adem Kuşçuoğlu, 2012 yılında Kaz Dağlarını 30 bini aşkın yerli ve yabancı turist gezdi”

Edremit ilçesinin deniz, doğa, jeotermal ile birlikte sağlık turizminin yanı sıra Edremit Körfezi boyunca uzanan ve eski Yunan`dan günümüze anlatıla gelen mitolojide önemli bir yer alan Efsaneler Diyarı” olarak anılan ve içerisinde Truva Savaşlarını buradan idare eden tanrı Zeus ile ‘Altın Elmayı' emanet edilen Çoban Paris ile güzellik ve aşk tanrıçası Afrodit, İffet misali Sarıkız Efsanelerini içerisinde saklayan Kırk Pınarlı İda” Kaz Dağları, kırkayağa benzeyen çok tepeli yamaçları, doğa güzelliği ve ekolojik yapısıyla yaz ve kış turistlerin akınına uğrarken, dağ turizmi de gelişiyor.



KAZDAĞI 2012 YILINDA 30.000 TURİSTİ AĞIRLADI

Orman Bakanlığı Milli Parklar ve Av Yaban Hayatı Genel Müdürlüğü'nce 1993 yılında Kazdağı Milli Parkı” ilan edilen dağların, 2012 yılında 30 bini aşkın yerli ve yabancı turisti ağırladığı bildirildi.

Kaz Dağları'nın uzun yıllardan beri yabancı turistlerin uğrak yeri olduğunu, yerli turistlerinde bölgeye ilgisinin arttığını ve Kaz Dağları'na akın ettiğini açıklayan Demre Tour Turizm Seyahat Şirketi Yöneticisi Adem Kuşçuoğlu, Demre Tour Turizm Seyahat Şirketi ile birlikte Kazdağı Turizm Seyahat Acentesi, More Monte Tur ve Avcılar Kazdağı Kalkınma Kooperatifi de toplam 70 civarı Kazdağı Rehberleri eşliğinde turizm çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

2012 yılında Demre Tour Turizm Seyahat Şirketi 7 aracı ile 128 gün Kazdağına tur düzenlediklerini açıklayan Adem Kuşçuoğlu, diğer firmalarında taşıdığı ziyaretçi sayısının 2012 yılında 30 bini aştığını ve gelecek yıllarda bu sayının daha da artacağına inandığını söyledi.



KUŞÇUOĞLU,  KAZDAĞINA YOĞUN İLGİ VAR”

Artık turizmciler eko turizmin önemini anladı. Kaz Dağları'nın da bir eko turizm cenneti olduğunu, Kaz Dağları artık yerli turistlere yönelik tanıtımlarda da kullanılıyor” diyen Seyahat Acentesi Yöneticisi Adem Kuşçuoğlu, Şimdi yerli turistlerden de bölgeye yoğun ilgi var. Efsanevi dağın eko turizm ve tarihi özelliklerine yönelik Kazdağı Rehberlerimizin tanıtımlarıyla, ilginin artmasını sağladık” dedi.

Türkiye`de erken açıklanan `erken rezervasyon` kampanyaları iç turizmin hareketlenmesine yol açacağını ve 2013`te, Avrupalı turistlerin tercih edeceği ilk 5 ülke arasında Türkiye`nin ikinci sırada yer alacağını belirten Kuşçuoğlu, Yeni dönemde Cip Safari başta olmak üzere trekking (dağ yürüyüşü), kültür gezileri ve kamp yapılabilen Kaz Dağları'nın turizm yönünden çok daha iyi değerlendirilmelidir” dedi.

Önümüzdeki yıllarda dağ turizminin daha da gelişeceğini ve bu rakamların çok daha artacağını belirten Adem Kuşçuoğlu, tanıtım çalışmalarının arttırılması yanı sıra doğanın korunmasına önem verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kazdağı Turizme ait 10 kişilik 10 adet Land Roover Jeeplerle, Jeep Safari yaptıklarını ve Kazdağına ilginin beklenenden de fazla olduğunu açıklayan Kazdağı Turizm Seyahat Acentesi Yöneticisi Nevzat Ergün, her yıl Kazdağına bu ilginin katlanarak arttığını söyledi.



KAZDAĞINA (IDA) JEEP SAFARİ PROĞRAMI”

Kazdağında (İda) jeep safari ye çıkmak için Akçay'da ki Demre Tour Turizm Seyahat Acentesi önünden Sabah saat 10.30 da jeeplere yerleşerek hareket başlar. Avcılar Köyünden parkur başlar ve dünyanın 2. oksijen çadırının olduğu Kazdağlarına doğru tırmanışa geçilir. Kazdağları Milli Parkı giriş kapısından geçerek, panorama seyretmek ve fotoğraf almak amacı ile yapacağımız duraklamalar ardından ‘Ağlayan Çam'da rehberlerimizden alınan bilgiler sonrası yolculuğa devam edilir. Eşsiz havası ve Dünyada sadece Kazdağında yetişen 36 çeşit endemik bitki çeşidi ile ‘Çoban Çeşmesi ile Seyir Kayalıkları' doğanın güzelliklerine hayran kalacağınız noktalardan sadece birkaçıdır. Şahinderesi Kanyonunu - U - şeklinde gezip, Kanyon girişindeki kamp alanımızda öğle yemeği ve yüzme molası veriliyor. Yemek öncesi doğal göletlerde alabalıklarla birlikte yüzebilir, doğanın bize sunduğu bu şansı kullanabilirsiniz. Yemek sonrası dileyenler Kazdağı Rehberleri eşliğinde trekking (dağ yürüyüşü) de yapabilir. Akşamüzeri çay ikramı ardından geri dönüşe geçildiği belirtildi.



KAZ DAĞLARI

Kuzey Ege ve Marmara Bölgeleri'ni birbirinden ayıracak şekilde doğal bir sınır oluşturan Kaz Dağları, Biga Yarımadası'nın en yüksek dağı... Eski çağlarda Mysia (Anadolu) olarak anılan bölgede İda Dağı” olarak bilinen Kaz Dağları, Homeros'un İlyada”sın da Bin Pınarlı, Vahşi Hayvanların Anası”, Strabon'un Coğrafya”sında ise Kırkayağa benzeyen çok tepeli yamaçlar” olarak tanımlanıyor. Dağın kuzey, güney yönlerinde uzanan derin vadi ve kanyonlar, bitki örtüsü ve fauna açısından zengin bir potansiyele sahip bulunuyor.

Sadece Kazdağlarında yetişen Kazdağı” köknarı ve çınarı yanında, kestane, Kızılçam, karaçam, kayın, meşe, kızılağaç, fındık, kızılcık, karaçalı, alıç, yabani erik, yabani elma, böğürtlen, kuşburnu, sumak, funda ve sarmaşık gibi çeşitlilik arz eden bitki örtüsüne sahiptir. Kazdağlarında, sabun otu, kekik, şakayık, karanfil, adaçayı, karahindiba, peygamber çiçeği, yabani sarımsak, süsen, laden gibi şifalı bitkiler de bol miktarda bulunuyor. Kaz Dağları'nın biyolojik çeşitliliği yanı sıra çeşitli hayvan varlığı da yaşıyor. Memelilerden karaca, ayı, yaban kedisi, yaban domuzu, çakal, ağaç sansarı, tilki ve tavşana sıkça rastlanan dağlarda, kuş türleri olarak yırtıcılardan kartal, doğan, şahin, diğer türlerden ise keklik, tahtalı ve çulluk gibi kuşlar çok sayıda bulunuyor. 






Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli