Kazdağları Eteklerinde Karbondioksit olumsuzluğu

Kazdağları Eteklerinde Karbondioksit olumsuzluğu

Edremit'te yoğunlaşan solunum yolu ve enfeksiyon rahatsızlıkları körfezde Doğalgaz`ı kaçınılmaz kılıyor



KÖRFEZİ KURTARACAK ÇÖZÜM, DOĞALGAZ`DA MI?”




Edremit'te kış mevsiminin gelmesiyle yoğunlaşan ve solunum yolu hastalıklarının artmasına sebep olan hava kirliliğine önlem alınması istendi.

Demokratik Sol Parti (DSP) İlçe Başkanı Mehmet Görk, İlçede Jeotermal yanı sıra neden ‘Doğalgaz' getirilmesi hiç tartışılmıyor. Jeotermal yatırımları durdu ve körfezin kurtarıcısı ‘Doğalgaz' olacak” dedi.

Edremit'in nüfusu ve yerleşimin hızla arttığına işaret eden ve beraberinde hava kirliliği gibi sorunların arttırdığına dikkat çeken Demokratik Sol Parti (DSP) İlçe Başkanı Mehmet Görk, İlçeye giren kalitesiz kömürün kontrollerinin yeterince yapılamadığını ve bu nedenle kış günleri rüzgârın esmediği anlarda hava kirliliğinin fazla arttığını ifade etti. Başkan Görk, İlçede Jeotermal yanı sıra neden ‘Doğalgaz' getirilmesi hiç tartışılmıyor. Jeotermal yatırımları durdu ve kirli havadan körfezin kurtarıcısı ‘Doğalgaz' olacak. Yıllar önce ‘Doğalgaz' öncesi Ankara'da kirli havadan ağaçlardaki kuşlar ölüyor ve yollara cansız düşüyorlardı. Ankara'da şimdi hava kirliliği kalmadı” dedi.

DOĞAL GAZ BORU HATTI” NEDEN İSTENMİYOR?

Edremit'te 5 Bin civarı evin Jeotermal enerji ile ısıtıldığını ama son yıllarda bu konuda yapılan çalışmaların yetersiz kaldığı ve ilçeye kontrolsüz kalitesiz, kükürt ve sülfür dioksit oranı yüksek kömür girdiğini ifade eden Başkan Mehmet Görk, Doğal Gaz Boru Hattı”nın neden Edremit için istenmediğini sordu. Edremit'e belediyenin ve sivil toplum kuruluşlarının Balıkesir ve Gönen'e hatta Çanakkale'nin Ezine ve Çan ilçesine kadar getirilen Doğal Gaz Boru Hattı”nın Edremit Körfezine getirilmesi için acilen çalışma başlatılmasını ev ve işyerlerinin doğal gazla ısıtılmasını istedi.

EDREMİT KÖRFEZİ BÜYÜKTÜR”

Edremit Körfezinde 5 ilçe 10 belde olmak üzere 15 belediye var. Edremit, Burhaniye, Ayvalık, Havran ve Gömeç ilçeleri ile Altınoluk, Güre, Akçay, Zeytinli, Kadıköy, Büyükdere, Pelitköy, Karaağaç, Küçükköy ve Altınova Belediyelerinden oluşmaktadır. Edremit Körfezinde kışın ortalama 230 bin, yaz nüfusu ise 2 Milyona yaklaşan nüfus yaşıyor” diyen Başkan Mehmet Görk, Körfez Belediyeler Birliği ve Burhaniye Belediye Başkanı olarak Fikret Akova'nın bu konuda bir çalışma yaptığını duydum. Bu çalışmasını destekliyor ve kendisini kutluyorum. Ama şu soruyu da birilerine sormadan da edemiyorum… Neden en son Edremit Körfezine geliyor?... Bu sorunun cevabı verilmelidir” dedi.

AKOVA, MÜRACAATIMIZI YAPTIK”

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Doğal Gaz Piyasası Dairesi Başkanlığına Körfez Belediyeler Birliği olarak müracaatımızı yapmış bulunmaktayız. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Doğal Gaz Piyasası Dairesi Başkanlığından gelen ve ekte bir nüshası sunulan cevabi yazıya göre talebimizin Aksa Balıkesir Doğal Gaz Dağıtım AŞ.'ne yapılması gerektiği bildirildi” diyen Körfez Belediyeler Birliği ve Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Körfezdeki halkımız tarafından ısınmada doğalgaz istenmektedir” dedi.

Edremit Körfezindeki yerleşim yerlerine doğalgaz hattı döşenmesi için Körfez Belediyeler Birliği bu kez Aksa Balıkesir Doğal Gaz Dağıtım AŞ.'ne tekrar bir yazı ile müracaat ettiklerini ve bu şirketten bir yanıt gelmediğini açıklayan Başkan Akova, Körfez Halkının daha temiz bir havayı soluması için doğalgazın bir an önce gelmesini istiyoruz. Biz Edremit Körfezindeki tüm yerleşim yerlerine doğalgaz getirilmesi konusunda ilgili yerlere müracaatımızı yaptık. İlgili kurumun bize vereceği cevabı bekliyoruz” dedi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı