Kazdağları, Horan ile şenlendi

Kazdağları, Horan ile şenlendi

KARADENİZLİLER KAZDAĞLARINDA YAYLA ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ.

Edremit ilçesinde Edremit Körfezi’nde ki Karadeniz Dernekleri tarafından “12. Kazdağı Karadenizliler Yayla Şenlikleri” Hanlar Talim Alanı Mesire Yeri’nde yapıldı.

Edremit ilçesinde Edremit Körfezi’ndeki yerleşim alanlarında ve Balıkesir’de yaşayan Karadenizlilerin Dernekleri tarafından “12. Kazdağı Karadenizliler Yayla Şenlikleri” Hanlar Talim Alanı Mesire Yeri’nde yapıldı.

12. Kazdağı Karadenizliler Yayla Şenliği’nde bir araya gelen Karadenizliler, sabahın erken saatlerinden itibaren program bitene kadar horon eşliğinde gönüllerince eğlendi.

12. Kazdağı Karadenizliler Yayla Şenliğine katılanlara Dernek tarafından pilav-ayran ikram edildi. Edremit Körfez Karadenizliler Derneği Başkanı Yusuf Şahintürk, "Bizler Körfez bölgesinde yaşan Karadenizliler olarak, hem Karadeniz kültürünü tanıtabilmek, hem de çocuklarımıza daha iyi aşılayabilmek için her yıl bu şenliklerimizi düzenliyoruz. 12. Yayla Şenliğimize katılan tüm konuklarımıza teşekkür ediyoruz. Bu etkinliklerimiz her sene tekrarlanacaktır" dedi.

Karadeniz’in yerel sanatçılarından oluşan horon ekipleri vatandaşları coştururken, Körfezin sevilen seslerinden İlhan Altın’da söylediği birbirinden güzel şarkılarla dinleyenleri coşturdu.

12. Kazdağı Karadenizliler Yayla Şenliği’ne katkıda bulunan kuruluş ve şahıslara Dernek tarafından plaket verildi.

Şenliğe katılan vatandaşların bazıları, kurdukları çadırlarda vakit geçirirken, bazıları da mangal yakıp ailece piknik yapmanın keyfini çıkarttı. Katılımcılar, şenlikleri düzenleyenlere teşekkür etti.

Talim Alanı Mesire yerinde, Edremit Körfez Karadenizliler Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen 12. Kazdağı Karadenizliler Yayla Şenliği’ne; Edremit Belediye Başkan vekili Ali Yılmaz Diker, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Altı Eylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Kaz Dağı ve Madra Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu, Körfez Karadeniz Dernek Başkanları ve yöneticileri ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. ENVER DOLGUN-EDREMİT

 



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli