Kazdağları´nda 2. İda Ultra Maraton

Kazdağları´nda 2. İda Ultra Maraton

Türkiye´nin ilk kış maratonu olan İda Ultra Maraton´un ikincisi 2 Aralık Cumartesi günü Edremit ilçesindeki Kazdağları´nda gerçekleştirilecek.

Kazdağları çeçen yıl ilki yapılan  ?Ultra Maraton´un ikincisine ev sahipliği yapacak. Geçen yıl Türkiye´nin ilk kış maratonu olarak koşulan İda Ultra Maraton´un ikincisinde üç ayrı parkurda toplam 483 sporcu mücadele edecek.

/resimler/2017-12/1/2212184849451.jpg

İda Ultra Maraton´ ile ilgili Kazdağları´nın eteklerinde ki Ramada Termal Resort Otel´de düzenlenen basın toplantısında Edremit´in ev sahipliği yaptığı organizasyon ile ilgili Belediye Başkanı Kamil Saka, Ramada Kazdağları Resort & Spa İcra Kurulu Başkanı Mehmet Öngen, Organizasyon Komitesi Başkanı Polat Dede basın mensuplarına bilgi verdi. Organizasyon Komitesi Başkanı Polat Dede, ?2-3 Aralık 2017 Çanakkale ve Balıkesir bölgesinde bulunan Kaz Dağları içerisinde 2. Kez koşulacak olan İda Ultra maraton yarışına hoş geldiniz. Türkiye´nin en güzel coğrafyalarından Kaz Dağları ve Edremit Belediyesi 2. defa bir Ultra Maraton koşu yarışına ev sahipliği yapıyor.  Dünyanın en büyük 2. Oksijen kaynağı durumunda olan Kaz Dağları, endemik bitki türleri, Zeus Altarı, tarihi Roma köprüsü, Şahin Deresi Kanyonu, yüzyıllardır ayakta duran tarihi köyleri, Sutüven Şelalesi, Edremit´i, kaplıcaları ile Türkiye´nin hem doğal hem de kültürel en güzide turizm bölgelerinden bir tanesidir. Ülkemizde sayıları her geçen gün artan patika koşuları ve Ultra Maraton yarışlarının en son örneği olan İda Ultra Maraton bölge turizminin alternatif spor ile bağlantılı kısmının canlanmasında da önemli rol oynayacaktır. 2016 senesinde 9 ülkeden 270 koşucunun yer aldığı İda Ultra Maraton 2. Senesinde bu sayının çok üstüne çıkmayı başarmış ve aralarında 35 km Dünya Şampiyonu Ahmet Arslan´ında olduğu toplam 483 sporcunun katılımı ile maratonu gerçekleştireceğiz. Bu organizasyonun düzenlenmesinde bizlerin yanında olan Edremit Belediyesi´ne, Ramada Kazdağları Resort´a teşekkür ediyoruz? dedi.  Ramada Kazdağları Otel İcra Kurulu Başkanı Mehmet Öngen de ?Bölge turizmine katkı sağlayacağını düşündüğümüz her organizasyonun destekçisi olacağımızı belirtmek istiyorum. Her yönüyle büyüleyici olan Kazdağları neden İsviçre Alpleri gibi bir marka haline gelmesin? diye konuştu.

/resimler/2017-12/1/2212465318707.jpg
Edremit´in sportif ve sosyal faaliyetleri ile gündeme gelmeye başladığını belirten Kamil Saka, ?Biz yerel yönetim olarak bu tür organizasyonlara her an destek vererek bu organizasyonların daha da çoğalmasını sağlayıp Edremit´imizin tanıtımına daha fazla katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Edremit açısından geleceğin iyi ve güzel olacağının belirtileri bunlar. Edremit´in yaşam kalitesini yükseltecek olan daha fazla tesis, daha fazla turizm, daha fazla maddi girdi şeklindeki çabamız bundan sonra da devam edecektir. Bu organizasyonu düzenleyen arkadaşlarımıza ve çalışanlara teşekkür ediyorum. Katılan bütün yarışmacılara başarılar diliyor, sağlıklı sıhhatli kazasız belasız bir yarış olmasını temenni ediyorum.? dedi.

/resimler/2017-12/1/2213135475468.jpg
?İda Ultra Maraton´ yarışı 3 farklı parkurda koşulacak. 2 Aralık Cumartesi günü başlayacak olan İda Ultra Maraton´ Kazdağları´nın Çanakkale ili sınırlarında bulunan Yeşilyurt köyünden start alarak 94 kilometrelik koşu sonunda Edremit´in Güre Mahallesi´nde tamamlanacak. Beraberinde Altınoluk´ta sona erecek 34 kilometrelik ?Run Zeus´ koşusu  ve Adatepe Köyü´nde sona erecek 15 kilometrelik köy koşusu yapılacak. 3 Aralık Pazar günü ise ödül töreni düzenlenecek.

/resimler/2017-12/1/2213385632289.jpg



Anahtar Kelimeler: Kazdağları Ultra Maraton
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı