Kazıda ortaya çıkan define yağma edildi.

Kazıda ortaya çıkan define yağma edildi.

Karacabey´de hafriyat yapan kepçenin dişleri defineye takıldı.

 

Karacabey Belediyesi´ne ait hükümet konağı arkasındaki katlı otoparkın İş Bankası sokağındaki bölümünün yıkımı tamamlanıp, zeminin kazılmasına başlanınca inanılmaz bir olayla karşılaşıldı.

/resimler/2016-4/1/1857322644174.jpg

Çünkü iş makinesi operatörünün zemine batırdığı kepçenin büyükçe ve çil çil altın dolu bir küple havada olduğu, yere çok sayıda altın saçılmaya başladığı görüldü. Kepçenin hafriyattan altınla dolu olarak çıktığını görenler şaşkına döndü. Gözleri fal taşı gibi açılan işçiler ve hafriyat çalışmalarını izleyenler, ilk şaşkınlığı atlattıktan sonra etrafa saçılan altınlara ve altın dolu küpe hücum ettiler. Onların ?Altın! Altın!? şeklindeki çığlıklarını duyan vatandaşlar ve o esnada yoldan geçmekte olan araçlar da durarak sürücüleri altın yağmasına katıldı. Bu arada çok sayıda vatandaşın ceplerini altınla doldurup, olay yerinden ayrıldıkları görgü tanıklarınca ifade edildi.

Duyarlı bir vatandaşın telefonla güvenlik güçlerine haber vermesi üzerine gelen ekipler, çok değerli olduğu öğrenilen altınlara el koydu. Ceplerini altın doldurmuş halde hâlâ olay yerinde bulunan vatandaşlardan da topladıkları altınlar geri alındı. Çok dikkatli bakıldığında, kilolarca olduğu bildirilen altınların her birinin üzerinde ?Isakaş Ribnasin? yazılı olduğu görüldü.

Yetkililer, Bursa Müze Müdürlüğü´nün konudan haberdar edildiğini ve basın aracılığı ile kamuoyuna ayrıntılı bilginin daha sonra verileceğini söylediler.

/resimler/2016-4/1/1857569988511.jpg



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false