Kent bir daha sular altında kalmayacak

Kent bir daha sular altında kalmayacak

Bandırma`da altyapı çalışmaları hızla yürüyor




Cumhuriyet Caddesi ve Adnan Menderes Meydanı'nın yoğun yağışlarda su baskınına uğramasını engelleyecek Ordu Caddesi'ndeki yağmursuyu ve kanalizasyon çalışmaları hızla ilerliyor. Çalışmalarda 300 metrelik bölüm tamamlandı.

2009 ve 2011 yıllarında yaşanan şiddetli yağışlar sonrası, altyapının yetersiz olması nedeniyle başta Cumhuriyet Meydanı ve Cumhuriyet Caddesi olmak üzere Adnan Menderes Meydanı, General Halit Caddesi ve Dere Sokak'ta yaşanan su baskınlarının önüne geçmek amacıyla başlatılan çalışmalar Ordu Caddesi'nde devam ediyor.

Haziran ayı sonlarında İDO önünden başlatılan altyapı çalışmaları ile, Tekel Sokak kavşağına kadar olan bölgeye 140 cm çapında iki ayrı hat halinde cam takviyeli borulardan yağmur suları için kanal döşendi. Darbelere karşı dayanıklılığın arttırılması amacıyla hattın üzeri beton blokla kaplandı.

Kod farkından kaynaklanan sıkıntıları çözmek ve Ordu Caddesi boyunca döşenecek hattın zaman zaman temizlenebilmesine olanak sağlamak amacıyla Tekel Sokak kavşağına 16 metrekare büyüklüğünde bir özel baca yapıldı.

Daha sonra ise Ordu Caddesi boyunca 160 cm çapında buhar kürlü özel beton borulardan oluşacak yağmursuyu kanal çalışmalarına başlandı. Şu an bu çalışmalar hızla sürdürülüyor.

Yeni yağmur suyu kanalı yapım çalışmaları yanında, Ordu Caddesi'ndeki kanalizasyon hattı da yenileniyor. 20 cm çapındaki eski hattın yerine 60 cm çapında yeni hat döşeniyor ve evlerin bağlantıları gerçekleştiriliyor. Yağmur suyu hattına 50 metrede bir muayene bacaları de yapılıyor. Yağmur suyu ve kanalizasyon hattı yenileme çalışmaları Migros kavşağına kadar devam edecek.

Daha önce Ordu Caddesi'ne döşenen 50 cm çapındaki yağmursuyu kanalının yetersiz olması nedeniyle, Paşabayır Mahallesi'nin üst bölgelerinden gelen tüm yağmur suları sokaklardan akarak Adnan Menderes Meydanı, General Halit Caddesi, Dere Sokak ve Cumhuriyet Caddesi'nde su baskınları yaşanmasına neden oluyordu. Yeni yağmur suyu hattıyla bu sorunlar ortadan kaldırılacak.

Hazırlanan proje kapsamında, Ordu Caddesi'nden sonra Cumhuriyet Caddesi'ndeki yağmur suyu kanalları da yenilenecek. Ayrıca Devlet Hastanesi yoluna, yağmur sularının kontrol altına alınması amacıyla kutu menfez yapılacak.

Bu çalışmaların maliyeti ise 2.7 milyon TL.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı