Kent bu operasyonu konuşuyor.

Kent bu operasyonu konuşuyor.

Gülmüş Hafriyatın akıl almaz projesi Türkiye`nin gündeminde




Bandırma Manşet                                                 Özel Haberi

Güney marmara`nın altarnetifsiz hafriyat kuruluşu Gülmüş Hafriyat bu sabah erken satlerde başlattığı 5 katlı binanın yıkım operasyonunu hebercilik gereği, yine bu sütunlarda şifreli notlarla ülke gündemine taşımıştık.

Yurdun dört bir tarafında yayın yapan ajanslardan sayısız telefon aldık, Projenin ayrıntılarını niye yayınlamıyoruz diye sitemler aldık.

Habercilik gereği zaman ve zemin oluştuğu şu saatlerde arta kalan bilgi ve metaryali yayınlama saatinin geldiği için bu haberimizin ayrıntılarını saat 22.00 itibariyle yayına alıyoruz.

Söz konusu Eski Rüya sinemasının bulunduğu yapı Sarıköy`ün önde gelen firmalarından Star çeltik tarafından satın alınmış, Parsel üzerine yeni projenin uyarlanması noktasında yıkıma başlanmış ancak, ön cephedeki mirasçılarla mevzuatın tamamlanmaması üzerine yıkım bir yılı aşkın süre gecikmişti.

Atatürk caddesindeki eski Rüya Sinamasının devasa binasının geri kalan bölümü bu sabah başlatılan akıllara durgunluk verecek bir operasyonla yerle bir edildi.



Operasyonun mimarı Gülmüş hafriyat
İnşaat`ın yüklenici firması yıkım için izin alması ardından bu noktada faaliyet gösteren kuruluşlar içinde gerçekleştirdiği girişimlerde netice alamadı.
Hiç bir firma işe pratik yaklaşımda bulunmadı, Son olarak Bölgenin bu konuda uzman kuruluşu Gülmüş hafriyat ile irtibada geçildi.
Bir günlük inceleme ve etüd sonrası yıkımın çatı`dan ve Dozer ile yapılmasına karar verildi.
Çılgın proje öneri olarak getirildiğinde konu espri olarak ele alındı oysa iş adamı Murat Gülmüş bu düşüncesinde gayet ciddi idi.


Aydıntaş`tan Dozer`i yapının 5 katına çıkartacak vasfa sahip devasa vinç kiralandı ve sabahın erken saatlerinde meraklı gözlerin hayretle bakışları içersinde 5 tonluk dev loder Rüya sitesinin 5 katına çıkartıldı.
Geriye iki şey kaldı.
Uzman operatörün eşsiz Bandırma Manzarasında hatıra fotoğrafı çektirip işine başlaması.

Ve öylede oldu, Dev loder resim çektirme formalitesi ardından işine koyuldu ve yerde çalışırcasına rahat bir şekilde dev binanın katlarını yukarıdan aşağıya tek tek indirdi.

İnsanların normal olarak verdivenlerinden inmeye korktuğu bina dahiane proje sahibi Murat Gülmüş`ün çılgın projesi sayesinde saatler sonra yerle bir oldu.

Son derece heyecanlı anların yaşandığı yıkım sırasında Atatürk caddesinden geçen vatandaşlar yoldan geçerken tepelerinden gelen Motor sesi ile başlarını yukarıya kaldırdıklarında heyecandan dillerini yutacak hale geldiler ve dakikalarca nefes almadan bu operasyonu izlemekten kendilerin alamadılar.






şemsettin ateş
13.12.2011 22:29:00
İŞ`te bizim farkımız!

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı