Kent Konseyi Başkanı Ergöz’den BGC ziyareti

Kent Konseyi Başkanı Ergöz’den BGC ziyareti

Kent Konseyi Başkanı Ergöz, gazeteciliğin özveri ve çok çalışmayı gerektiren bir meslek olduğuna dikkati çekti

Bandırma Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Ergöz, Türk basınından sansürün kaldırılışının 112. yıldönümü dolayısıyla Bandırma Gazeteciler Cemiyeti’ni(BGC) ziyaret etti. Ziyaret sırasında konseyin genel sekreteri Kemal Görkem de hazır bulundu.

Kent Konseyi Başkanı Ergöz, gazeteciliğin özveri ve çok çalışmayı gerektiren bir meslek olduğuna dikkati çekerek, özellikle yerel medyanın, çok önemli ekonomik sıkıntılar içinde görev yaptığının bilinci içinde olduklarını vurguladı. Dr. Ergöz, “Basının, görevini yerine getirirken özgür olması çok önemlidir. Çünkü sizler, halkın gerçekleri öğrenme ve bilgilenme hakkını yerine getirmekle yükümlüsünüz. Ancak, ülkemizde son yıllarda, basın özgürlüğü konusunda sıkıntıların olduğu bir gerçek. Ne yazık ki, birçok devlet yönetimi otoriterleşiyor” dedi.

Ergöz, ülkemizdeki sosyal medyaya kısıtlama getirilmesi girişimleri konusundaki bir soruyu da, “Dilerim bu gerçekleşmez. Çünkü o zaman Türkiye, bir alt lige düşer” yanıtını verdi.

Dr. Murat Ergöz, konsey olarak önümüzdeki dönemlerde yapmak istedikleri çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulundu.   ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Konseyi Başkanı Ergöz’ ziyareti
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli