Kent Konseyi Engelsiz Meclisinden 21 Mart etkinliği

Kent Konseyi Engelsiz Meclisinden 21 Mart etkinliği

Kent Konseyi Engelsiz Meclisi 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü etkinliği

 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü

​İlk kez 1866 yılında tanımlamayı yapan bilim adamının soyadı ile anılan Down Sendromu fazladan bir kromozomun neden olduğu genetik bir farklılıktır.

21.kromozomun 3 tane olması sebebiyle 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü olarak kabul edilmiştir.

Down Sendromlu bireylerin eğitim hayatında, iş hayatında ve sosyal yaşamda eşit ve bağımsız bir şekilde yer bulduğu, hayata MELEK ifadesiyle değil BİREY olarak katıldıkları kapsayıcı bir geleceğe yönelik farkındalık oluşturmak istiyoruz.

Doğdukları andan itibaren eğitimleri başlamalı. 2018 Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinde yer alan  0-36 ay erken çocukluk eğitimi konusunda minicik bir ilerleme kaydedemedik. 0-36 ayda ailenin ve bebeğin birlikte alacağı bu temel özel eğitim 36 aydan sonra devam edeceği kaynaştırma eğitimine hazırlar.

Kaynaştırma ( akran) eğitimi Down Sendromlu bireyler için çok önemlidir. Fotografik hafızalarının çok iyi olması akran eğitimiyle doğru desteklenirse başarı getirmektedir. Akran eğitiminde eğitim camiamızın da farkındalığını arttırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Her birey gibi Down Sendromlu bireylerinde yetenekleri vardır. Spor ve sanat alanındaki başarıları yadsınamaz. Bilime dayalı doğru bilginin ışığında Down Sendromlu bireylerin desteklenmesi için farkındalık yaratmaya, tüm kapıları çalmaya devam edeceğiz.

Onların adına değil onlarla birlikte kararlar aldığımız onlarında hayatın içinde olduğu güzel günler için eğitimlerine destek verin.



Anahtar Kelimeler: Konseyi Engelsiz Meclisinden etkinliği
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı