Kent Konseyi toplandı.

Kent Konseyi toplandı.

Hedef temiz çevre, sağlıklı bir kent

Erdek Kent Konseyi olağan çalışma raporlarını görüştü. Öğretmen evi çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda öncelikle Kent Konseyi Başkanı Mustafa Karakuş söz aldı.


Karakuş, Erdek’te birlik ve bütünlük içinde sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamanın mümkün olduğunu vurgulayan Karakuş, tarihi doğa cennet Erdek’te kent konseyinin çizgisini toplumsal anlamda Türkiye ye örnek olacak çalışmalar yapmak istediklerini söyledi. 

Karakuş, Erdek’te kent konseyinin herkesin görüşlerini açıklayıp paylaşabileceği kurumsal yapıya kavuşturmak istediklerini söyledi.

Erdek olarak kendilerine büyük sorumluluk düştüğünü vurgulayan Karakuş, Erdek’in tarihi ile geçmişi ile önemli bir turizm şehri olduğunu Erdek’in geleceğini buna göre şekillendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Trafik komisyonu üyesi Fatih Payal, Erdek Bandırma kamplar bölgesi alt yolun genişletilmesi, Köylerin çevre yollarının tamamlanması, Kent içi ana caddelerde park sorunlarının halledilmesi ve acilen bir katlı otopark kurulmasının gerekliliğine değindi.

Payal, özellikle yaz sezonunda iş yeri sahiplerinin, işyerlerine özel otomobilleri ile gelmemeleri, bazı okul bahçelerinin yaz sezonunda otoparka açılması gerektiğini vurguladı.

Payal, kent girişi hız kesici, Besob önündeki kavşağın düzenlenmesi, Havuzlu meydana park yasağı getirilmesi söyledi.

Payal, bu hususlara dikkat çekerken Erdek halkı olarak “Önce kendi evimizin önünü temizlemeliyiz, buda gelen misafire yer göstermekten, ilgilenmekten geçer” diyerek turizm kenti olmanın gerekliliklerini savundu.

Erdek kent Konseyi çalışma raporlarının sunum programında daha sonra Tüketiciyi Koruma komisyonu Başkanı Hatice Kirazoğlu konuştu.

Kirazoğlu, Erdek gerçeğini tanımlarken beklentilerin çözümü noktasında birlikte hareket edilmesini önerdi.

Afet Komitesi ve Kadın ce aileden sorumlu komite Başkanı Semra Baycan’da gelinen noktada ortaya koydukları çalışma ve beklentilerini anlattı.

Baycan, Kapıdağ çevresinde yaşanan doğal afetler sonrası, özellikle sel baskınlarına neden olan havzalar tespit edilerek Belediye tarafından yağmur suyu kanalları ile çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

Turizm ve Kentsel gelişme komisyonu üyesi olarak söz alan Nimet Kalafat, Erdek’te Turizm anlamında bir dizi çalışmaların yapılması gerektiğini, ancak bunu yaparken her şeyin Belediye den beklemek noktasına hareket yerine halk olarak taşın altına el konması gerektiğine dikkat çekti.

Kalafat, Kent’te Turizm’i doğrudan ilgilendiren kent konseyi toplantısına, Otelcilerin ilgi göstermemesini de eleştirerek işletme sahiplerinin bu konularda daha hassas olması gerektiğini söyledi.

Tarım Komisyonu üyesi Namık Güven, Erdek’te yaşadığı iki anekdotu anlatarak başladığı konuşmasında Tarik ve doğa dokusunun tahrip edilmemesi gerektiğini söyledi.

Erdek Kent Konseyi istişare toplantısında, komisyon raporlarının sonumu ardından söz alan belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Kent konseylerinin nüfusu 50 bin’in üzerindeki kentlerde kurulması gerektiğini ancak Belediye Meclislerinin kısıtlı olanakları nedeni ile aktif kent konseyleri ile ortak çalışma olanağı yaratma noktasında Erdek’in avantajları göz önünde bulundurularak kurulmasını kararlaştırdıklarını, bu fikriyatın hayata geçmesinin Erdek ve çevresi adına farkındalık yarattığını söyledi.

Başkan Sarı, konuşmasında 30 Mart’tan sonra göreve gelmeleri ardından yaşama kattıkları öncelikli projelerin yanı sıra bugün herkesin merak ettiği çay bahçeleri, Pazar meydanı, Hamam yeri, İmar planları, Erdek’i önünü açacak Ocaklar çevre yolu projesi gibi birçok önemli konuda açıklama yaptı.

Başkan Sarı’nın 55 dakika süren geniş açıklamasını kendi ağzından videomuzda izleyebilirsiniz.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli