Kent Konseyinden Başkan Pekel`e ziyaret

Kent Konseyinden Başkan Pekel`e ziyaret

Belediye Başkanı Sedat Pekel, Kent Konseyi Başkanı Selim Panç ve Kadın Meclisi Başkanı Nesrin Aydoğmuş'u makamında kabul etti.




Belediye Başkanı Sedat Pekel, Kent Konseyi Başkanı Selim Panç ve Kadın Meclisi Başkanı Nesrin Aydoğmuş'u makamında kabul etti.

Pekel,  Kent Konseyi'nin siyaset üstü bir anlayışla çok başarılı işlere imza attığını söyledi.  Öte yandan Konsey Başkanı Panç, 29 Ekim Cumhuriyet Kutlamalarında Kent Konseyi çalışmalarına verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı Sedat Pekel'e teşekkür etti.


Ziyarette 29 Ekim Kutlamaları ve Kent Konseyi hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Sedat Pekel, Kent Konseyi'nin geçmişte sadece kağıt üzerinde var olduğunun altını çizerek son dönemlerde yerine getirilen çalışmalarla daha da işlevsel bir hale geldiğini ve bu sayede katılımın en üst seviyede olan bir oluşum haline dönüştüğünü söyledi. Başkan Pekel ayrıca 29 Ekim kutlamalarına halkımızın ilgili göstermesi bu günün daha da anlamalı kıldığını söyledi.

Geçmişte sadece kâğıt üzerinde var olan Kent Konseyi, son dönemlerdeki çalışmalarıyla daha da işlevsel bir hale geldi”

Pekel: Kent Konseyi Bandırma için çok önemli bir güç. Geçmişte sadece kâğıt üzerine var olan Kent Konseyi'ni yerine getirdiğimiz çalışmalarla daha da işlevsel bir hale geldi. Bunu yaparken de öncelik yani katılımın yoğun olması önemliydi. Buna bağlı olarak nitelik konusunda öneli bir mesafe alacağımızı bildiğimizden, siyasi tartışmalardan tamamen arındırılmış bir yapıyla biz Bandırma Belediyesi olarak Kent Konseyi için üzerimize düşen ne varsa, yerine getirdik.

Kent Konseyinde her kesimden insanımız yer alıyor, siyasallaşması söz konusu değil”

Kent Konseyinde her siyasi görüşten vatandaşımız yer alıyor. Aynı zamanda hiçbir partiyle ilişkisi olmayan vatandaşlarımız da bu oluşum içinde bulunuyor. Zaten konseyin işlevselliği de buradan geliyor. Emeklisi, işçisi, memuru, genci, yaşlısı kısacası her yaştan ve her kesimden insanımıza ‘Bu işte bende olmalıyım' diyen her vatandaşımıza kapısı açık olan bir oluşum. Konsey içinde gençlerimizin, emeklilerimizin ve kadınlarımızın oluşturdukları komisyonlar çok başarılı işlere imza atıyor. Bu açıdan son dönemde yer alan ‘Kent Konseyi Siyasallaşıyor' iddialarının da gerçeği yansıtmadığını görüyoruz” dedi.

Halkımızın katılımı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı daha da anlamlı kılıyor”

Pekel: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın kutlanmasıyla ilgili olarak özellikle son çıkarılan Tören Yönetmeliğinde Resmi Bayramların içinin boşlatılması çabalarına karşın, bunun ötesinde farklı engellemelerin ve yöntemlerin devreye sokulmasına karşın Bandırma halkı kendine yakışanı yaptı. Bandırma Belediyesi olarak bizlerde bu sürece önemli katkı sağladık. Günler öncesinde başlayarak Bandırma'nın bütün cadde ve sokaklarını Bayrağımızla donattık. Ayrıca billboardlar ve çeşitli araçlarla o atmosferin Bandırma kamuoyuyla ve Basın Yayın kuruluşlarıyla paylaşılması buna ilave edilebilir. Hepsinden önemlisi bütün bu yapılanlara Bandırma halkının katılması bu günümüzü daha da anlamlı kılıyor. O nedenle bu organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Öte yandan Kent Konseyi tarafından Cumhuriyetimizin 89. yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinliklere verdiği maddi ve manevi destekten dolayı nezaket ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten kent Konseyi Başkanı Selim Panç, kendilerine öncülük ederek destek veren Belediye Başkanı Sedat Pekel'e teşekkür ederek plaket takdim etti.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli