Kent Konseyinden DASKYLEİON ziyareti

Kent Konseyinden DASKYLEİON ziyareti

DASKYLEİON kazı ekibinin geçici işçi ihtiyacı var, Kazının hızlandırılması için geçici işçi temini çok önemli

Bandırma Ergili kırsal Mahallesinde kazı çalışmaları devam eden DASKYLEİON'a kapsamlı bir ziyaret gerçekleştiren Kent Konseyin, kazı ekibinin ihtiyacı olan beklentilerine çözüm arıyor.

Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat: Bandırma Kent Konseyi olarak Yürütme Kurulu Üyelerimiz ve Tarih Çalışma Grubumuz ile Bandırma sınırları içerisinde devam eden tek kazı alanı Daskyleion Antik Kenti kazı alanını ziyaret ettik.

Kazı Başkanımız Prof. Dr. Kaan İREN hocamız rehberliği ile kazı evi ve kazı alanını gezdik. Perslere ve sonrasında Büyük İskender’in egemenliğini yaşayan Antik kentte çalışmalar devam ediyor. Bandırma Belediyemizin de bu yıl ciddi maddi sunduğu kazılar devam ediyor.

 Kaan İREN hocamızın rehberliği bizleri tarihte bir yolcuğuna çıkardı. Hocamızla bölgemiz turizmine sunacağı katkı ortada. Kaan İren hocamızla güzel bir fikir alışverişinde bulunduk. Karşılıklı olarak işbirliği içinde olma kararı aldık. Şu anda kazı ekibinin geçici işçi ihtiyacı bulunmakta. Kazının hızlandırılması için bu konunun önemli olduğunu dile getirdi. Bu gün harika bir gezi gerçekleştirdik.

Kazı başkanımız Prof. Dr. Kaan İREN hocamıza ve ekibine misafirperverlikleri için çok teşekkür ediyoruz. Tüm dostlarımızın bu alanı görmesini tavsiye ediyoruz. Gezi boyunca bize eşlik eden ve ekiple ilişkimizi kuran Bandırma Müzesi Müdür Vekili Tülin TAN’a teşekkür ederiz.”dedi.



Anahtar Kelimeler: Konseyinden DASKYLEİON ziyareti
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı