Kent Konseyinden yazılı açıklama

Kent Konseyinden yazılı açıklama

Bandırma’da son dönemde su hatlarında yaşanan patlak ve arızalar vatandaşlarımızı olumsuz etkilemektedir.

BASINA VE KAMUOYUNA

Bandırma’da son dönemde su hatlarında yaşanan patlak ve arızalar vatandaşlarımızı olumsuz etkilemektedir. Alt yapıda yaşanan bu olumsuzluklar ne yazık ki kısa süreli yağışlarda bile etkisini göstermekte vatandaşlarımız ve esnafımız olumsuz etkilenmektedir.
Tüm yurttaşların güvenli ve sağlıklı suya erişmesi en doğal hakkıdır. BM komite kararları, Uluslararası sözleşmeler hatta Mecelle’de dahi su hakkından bahsedilmektedir.
​BM Ekonomik ve Sosyal Haklar Komitesi Su Hakkını “Herkesin kişisel ve ev içi kullanımları için yeterli, güvenli, kabul edilebilir, erişilebilir suya sahip olma” şeklinde ifade etmiştir. Vatandaşlarımız tarafından Kent Konseyimize son dönemde sıkça soru ve şikayet olarak gündeme gelen su hatlarımızda meydana gelen arıza ve patlaklar su alt yapımızın alarm verdiğini göstermektedir.
​Sonuç olarak su altyapımız ve Bandırma Körfezimize ileri arıtma yapılmadan gönderilen atıklarımız körfezimiz ve halk sağlığımız için öncelikli konularımızdır. Vatandaşlarımızın suya erişim hakları doğrultusunda geç kalan alt yapı yatırımlarının bir an önce hayata geçmesini yetkililerden talep ediyoruz
​Bandırma Kent Konseyi olarak ilgili kurumlara taleplerimizi ve çalışmalarımızı ileteceğimizi bildiriyoruz.

Bandırma Kent Konseyi



Anahtar Kelimeler: Konseyinden yazılı açıklama
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı