Kent Meclisinden Basın bildirisi

Kent Meclisinden Basın bildirisi

Bandırma Kent Konseyi ağaç ve ormanın önemine, çevre duyarlılığı bilincine dikkat çekmek amacıyla birtakım ağaçlandırma projeleri başlatmıştır.




Yaşadığımız şehir olan Bandırma, ağaç ve yeşil bakımından erozyona uğramış bir kent görümünde olduğu şüphesizdir. Ağaç, orman ve çevre duyarlığındaki çalışmalara başlamak Bandırma Kent Konseyimizin öncelikli konuları arasındadır. Bu bağlamda Bandırma Kent Konseyi ağaç ve ormanın önemine, çevre duyarlılığı bilincine dikkat çekmek amacıyla birtakım ağaçlandırma projeleri başlatmıştır.

Bandırma Kent Konseyi, Emekliler Meclisinin katkılarıyla geçen mart ayında başlattığımız ağaçlandırma çalışmalarının birinci etabını tamamlamış bulunmaktadır. Bu etapta, Paşakonak Mahallesi eteklerinde bulunan General Balcı Çamlığı olarak da bilinen bölgeyi Kent Ormanı vasfına yaklaştıracak bir özelliğe kavuşturmak amacıyla, anılan çamlıkta programlı bir şekilde fidan dikimi çalışmaları yapmıştır. Bu program çerçevesinde, General Balcı Çamlığını 8450 adet Fıstık Çamı ve 60 adet yapraklı fidan toprakla buluşturmuştur. Bunlara ilave olarak liman üstü,  terk edilmiş askeri depo alanları da çalışmalarına dahil etmiş olup bu bölgenin de ileride sayfiye yeri ve orman vasfını koruyacak şekilde ağaçlandırma programına uygulamaya sokmuştur.Bu bölgede 30 dönüm yer fidan dikimine uygun hale getirilmiş 1060 adet fıstık çamı dikilmiştir. Bu bölge için hedefimiz 6000 fidanı toprakla buluşturmaktır.

Ağaçlandırma çalışmaları yapılırken etkinlikler düzenlenmiş, anaokul, ilkokul, ortaokul üniversite öğrencileri ve vatandaşlar etkinlik kapsamında fidan dikmişler burada öğrencilerimize, öğretmenleri ve bizler tarafından ağaç ve ormanın önemi /sevgisi konusunda göreceli eğitimler verilmiştir. Toplamda dikilen 9570 fidanın olgunlaşıncaya kadar olan hassas bakımını da (sulama, yabani otların temizlenmesi) bizler ve çevrede bulunan duyarlı vatandaşlar tarafından hassasiyetle takibi yapılmış ve yapılmaktadır.

Çalışmalarımız esnasında bizlere katkıda bulunan Bandırma Belediyesine, Orman İşletme Müdürlüğüne, Merinos Bölge Müdürlüğüne  ve Bandırma Kent Konseyi Gençlik Meclisimize,Kadın Meclisimize,Emekli Meclisimize,çevre duyarlılığı konusunda hassas davranan vatandaşlarımıza çabalarından dolayı teşekkür ederiz.

Bandırma Kent Konseyi olarak ağaç dikme çalışmalarımız sonbaharda da devam edecek olup tüm kurumlarımızın ve halkımızın desteğiyle daha fazla ağaç dikmeye yeşil bir Bandırma oluşumuna katkı sağlamaya devam edeceğiz.

Kent Konseyi Başkanı

Selim PANÇ



nusred yılmaz
4.06.2013 22:24:24
dikilen fidanlar hep zengin mahallesine. zaten chp sadece zengine hizmet eder diğer mahalleler ne olacak. 17 eylül ihsaniye sunullah hacı yusuf bunlar mahalle degil mi? hangisine b,r çocuk parkı yapıldı bir spor alanı yapıldı chp biraz ankarayı istanbulu konyayı bursayı kayseriyi gezisin de örnek alsın. uyumakla belediyecilik olmazzzz.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı