Kenti Bayrakla donatacağız

Kenti Bayrakla donatacağız

PEKEL:9500 BAYRAKLA BANDIRMA'YI KIRMIZI BEYAZA BOYAYACAĞIZ.

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda 6000 bayrakla kenti süsleyeceklerini belirtirken, 3500 sopalı bayrağın da yapılacak kortej yürüyüşünde dağıtılacağını belirtti.

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel gündemdeki konular hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Pekel, Bandırma’nın tüm mahallelerine 1,5 milyon TL harcanarak içerisinde spor aletlerinin de bulunduğu çocuk parkları yapımının devam ettiğini belirterek, “Belediye olarak dur durak bilmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çocuk parkları, yol asfaltları ve bordür çalışmaları yapıyoruz. Yol asfaltlama çalışmalarımızda kenar mahalle merkez mahalle diye bir ayrım yapmadan tüm mahallelerimize eşit hizmet vermeye çalışıyoruz. 3 milyon TL’lik bütim asfalt alımı yaptık. Yaptığımız çalışmalarda asfaltın kalınlığını, yoğunluğundaki kaliteyi halkımız görüyor ve takdir ediyor.” Dedi. Başkan Pekel 30 Mart 2014 tarihinden itibaren uygulanacak Büyükşehir modeli hakkında da açıklamalarda bulundu. Başkan Pekel “2012’de kabul edilen Balıkesir’in büyükşehir olması ile birlikte 13 ilde Büyükşehir Belediyesi statüsünün uygulanacağı biliniyor. Biz de bu bilinçle hareket eden bir yönetim olarak olumlu mesajlar verdiğimizi düşünüyorum. Bunun bir yanı eyaletler sisteminin getirilmesi isteyen dış güçlerin dayatmaları olmakla birlikte ikinci yanı AKP iktidarının kırsalda geçmişte hak etmediği oylara güvenerek il belediyelerini alması ile ilgili bir proje olduğunu da biliyoruz. Ama şunu da çok iyi biliyoruz ki o mahalleye dönüşecek köylerimize bugüne kadar hizmet götürmekte sınıfta kalan bu iktidarın çoğu kırsalda dağda olan 892 köye mahalle statüsünde hizmet götüreceğim demesinin mantıklı olmadığını biz söylüyoruz. Yaşam çok pahalı olacak. Bir çivi çakmanın izne tabi olduğu, bazılarının emlak vergisi başta olmak üzere 5 yıl ötelendiğinin söylemesine rağmen 5 yıl çok çabuk geçen bir süre ama su konusunda en ucuz tarifenin yüzde 25’i kadar para ödemek zorunda bu insanlar. Bizim geçmişte köy olan fakat şimdi mahallemiz olan iki yerimiz var. Bunlardan biri Kayacık, diğeri Çalışkanlar. Kayacık mahallesine bizden önceki yönetim ne yapmış ne yapmamış bir sorun. Bir de bu yönetime bakın. Hani parayı bulamaz bunlar maaş bile ödeyemez denilen yönetim bugün parayı da buluyor, icraatı da yapıyor. Ezilen, Belediye hizmetlerinden pay almayı başaramamış başta kenar mahallelerdeki insanlarımız olmak üzere hizmeti vermeye devam edeceğiz. Şu anda bizim sorumluluk alanımız olmamasına rağmen bir çok köye hizmet götürüyoruz. 30 Mart sonrasında sanki hiç bırakmamışız gibi nerde kalmıştık bile demeden çalışmalarımıza devam edeceğiz.

CUMHURİYETE 9500 BAYRAK

29 Ekim 2014 tarihinde kutlanacak Cumhuriyet Bayramı etkinliklere dair yapılan çalışmalara da değinen Başkan Sedat Pekel, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı şüphesiz bizim en büyük bayramımızdır. Nasıl ki bu bayramımızı bugüne kadar halkımızla iç içe bütünleşen bir halde kutlamışsak, bu yıl ve bundan sonra ki yıllarda da aynı birlik ve beraberlik çerçevesinde kutlayacağız. Bu bayramımız için Bandırmamızı 6 bin adet bayrakla süsleyeceğiz. Ayrıca 3500 adet sopalı bayrağı da Cumhuriyet kortejinde halkımıza dağıtacağız. Meşale alımı da gündemimiz de var. Bayramımızı en iyi şekilde kutlayacağız. Kimsenin bundan şüphesi olmasın” dedi.

 

 



  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı