Kent Konseyi Vali Yaman`dan destek sözü aldı.

Kent Konseyi Vali Yaman`dan destek sözü aldı.

Bandırma`ya Kent Müzesi kurulması ve Bandırma Güzel Sanatlar Lisesi talebinde bulunuldu.

 

Bölge dinamiklerinin değerlendirilmesi sonucunda alınan kararlarla Bandırma Kent Konseyi Bandırma'da kadınlara meslek edinmelerini artırmak, farklı iş alanlarına yöneltmek için başlattığı babalara yenilerini ekledi.

Bu bağlamda; İşkur Bandırma Müdürlüğü, İşkur Balıkesir İl Müdürlüğü ve Balıkesir Valilik Merkezinde yapılan görüşmeler sonucunda 6 ayrı branşta kurslar açılması konusunda başvurular yapıldı.

Bunlar; kadın terzisi programı, evde çocuk bakımı programı, pazarlama ve perakende eğitim programı, hasta bakım programı, yaşlı bakım programı, konaklama ve seyahat hizmetleri ön büro programı oldu.

Bandırma Bölgesi tarihin izlerini üzerinde taşıyan, tarihi kentlerin mevcut bulunduğu, kurtuluş savaşında ilk kurşun ve son kurşunun atıldığı, tarih dokusunu içinde barındıran bir bölge olduğu açıklamasında bulunan kent konseyi, Böyle bir bölge olmasına rağmen tarihi kent bölgeleri tam korunamamakta ve Bandırma'da bölgenin tüm tarihi özelliklerini içinde barındıran bir kent müzesi mevcut bulunmadığından yola çıkılarak, var olan müzenin ne kadar geliştirilmeye çalışılsa da yerinin merkeze uzak olması, tanıtımda eksiklerin varlığı müzeyi etkin hale getiremediği kaydedildi.

Bandırma'ya yakışır bir kent müzesine ihtiyacının bulunduğu düşüncesinden hareketle Vali Mustafa YAMAN ile yapılan görüşme sonucunda; Bandırma'ya yakışır bir Bandırma Kent Müzesi kurulması ve Bandırma Güzel Sanatlar Lisesi ile ilgili yapılacak müracaatlara Valilik olarak destek sözü alındı.

Bandırma Kent konseyi siyasi, sosyal, toplumsal ve idari bütün kuruluşlara şehir müzesi ve güzel sanatlar lisesi kurulmasına katkı amacı ile çağırıda bulundu.

 

 



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı