KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞKANLARIN GÜNDEMİNDE

KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞKANLARIN GÜNDEMİNDE

Marmara Belediyeler Birliği'nin Kartepe'de düzenlediği Belediye Başkanları Değerlendirme Toplantısında kentsel dönüşüm konusu masaya yatırıldı.





Marmara
Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Belediye Başkanları Değerlendirme Toplantısı” 104 belediye başkanının katılımı ile Kartepe Green Park Hotel'de gerçekleştirildi. Program kapsamında ilk olarak Marmara Denizinin Temizliği tartışılırken Birlik Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Marmara Denizi ve Çevre temalı birer sunum yaptı.


BAŞKAN ALTEPE: SAĞLIKSIZ YAPIDA SAĞLIKLI NESİLLER YETİŞMEZ

Belediye Başkanları değerlendirme Toplantısı'nın ikinci bölümünde ise son günlerin popüler konularından Kentsel Dönüşüm Yasası'nın Belediyecilik boyutu masaya yatırıldı. Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe konuşmasında, Kentsel dönüşüm yalnızca bölgemizin değil, bir bütün olarak ülkemizin en mühim sorunlarından biridir. Bölgemizin genel olarak Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde olduğu da dikkate alındığında kentsel dönüşüm konusunun ne kadar acil bir durum arz ettiği kendiliğinden anlaşılacaktır. Hem estetikten yoksun hem de fen ve mühendislik kurallarına uymayan mevcut yapı stoku yalnızca şehirlerimizi değil, buralarda yaşayan insanların sosyal hayatını ve iç dünyasını da tehdit etmektedir. Sağlıksız bir mekânda sağlıklı nesillerin yetişmesi mümkün değildir” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM, BELEDİYELER DEVREYE GİRMEDEN GERÇEKLEŞTİRİLEMEZ”

Başkan Altepe açıklamalarının devamında, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü Hakkındaki Kanun büyük önem taşımaktadır. Yasanın ruhunda bakanlık yapar, devlet yapar, TOKİ yapar deniyor. Ancak Kentsel Dönüşüm, belediyeler devreye girmeden, vatandaşı ikna etmeden gerçekleştirilemez. Bu iş sadece ve sadece örnek projelerle, vatandaşın ikna edilmesiyle çözülebilir. Aksi takdirde vatandaş belediyenin kapısından ayrılmaz. Bursa'da vatandaşı ikna ederek 2300 bina yıktık; halkımızın arasında gönül rahatlığıyla dolaşıyoruz” diye konuştu.

KARAOSMANOĞLU: DEMOKRASİLERDE HALKA RAĞMEN İCRAAT YAPILMAZ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, Halkı kentsel dönüşüme inandırmak çok büyük önem arz ediyor. Demokrasilerde halka rağmen icraat yapılmaz. Vatandaşı ikna etmek en önemli gayemiz olmalı. Kentsel Dönüşüm, halkla bütünleşerek yapılmalı. Kentsel Dönüşüme eğitim ve tespitle başlamalıyız. Halkımızı inandırarak, ikna ederek ve doğru faaliyetlerle Kentsel Dönüşüme inandırmalıyız” dedi.

Marmara Belediyeler Birliği Başkanvekili ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, kentsel dönüşümün sosyolojik anlamda gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizerken, Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya da 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hususundaki kanunla ilgili bilgilendirme yaptı.








Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli