Kentsel Dönüşüm Süreci Başladı

Kentsel Dönüşüm Süreci Başladı

Gönen için yaşamsal milat olacak , Tabakhaneler bölgesine uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi, Belediye Meclisinden çıktı.





Gönen
için yaşamsal milat olacak , Tabakhaneler bölgesine uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi, Belediye Meclisinden çıktı.



Meclisin aldığı kararla birlikte, Gönen Belediyesi ön protokol imzalayacak. Gönen Belediye Meclisi Mart ayı toplantısında, Sarıköy Belediye Meclisinin kapalı Pazar, düğün salonu, kültür merkezi” plan tadilatı kararına onay çıkarken, Gönen Tabakhanesine Kentsel Dönüşüm uygulanması ve bu alanın turizm bölgesi haline getirilmesine AK Parti ve DP'li Meclis üyelerinin oylarıyla Meclisten onay çıktı.


Kentsel Dönüşüm sürecinin resmen başladığını bildiren Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, ilk etapta GEDAŞ'la ön protokol imzalayacaklarını açıkladı. Gönen Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısı yapıldı. Sarıköy Belediye Meclisinin almış olduğu, kapalı Pazar, düğün salonu ve kültür merkezi” plan tadilatı kararına Gönen Belediye Meclisinden de oy birliğiyle onay çıkarken, tabakhaneye uygulanacak kentsel dönüşüm projesi oylandı.

Oylama öncesinde, tabakhaneye uygulanacak kentsel dönüşüm projesiyle ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Gönen'de yaşamsal düzeni rahatsız eden bir deri sanayi var. Gönen'in dokusunu ifade eden turizm bölgesinin tam karşısında, hatta iç içe geçmiş durumda. Yazın kokudan, kışın dumandan dolayı sıkıntı yaşanıyor.

Buna karşın tabakhanenin yarattığı istihdamla şehir ekonomisine katkısı göz ardı edilemez. Deri sanayisi, Gönen'in bir değeri. Gönen'in değerlerini aynı paralelde götürmek zorundayız” dedi.Deri sanayicilerini mağdur etmeden Deri OSB'ye taşımak istediklerini de kaydeden Başkan Yakar, kentsel dönüşüm için zamanlama çok uygun, esnafımızda ikna oldu.

Meclis kararı sonrası GEDAŞ'la ön protokol imzalayacağız. Proje kapsamında Gönen Çayı ıslah edilecek. TOKİ burasına 5 yıldızlı oteller yapacak, Gönen Belediyesi olarak biz de sıcak su satacağız”  bilgisini verdi.Tabakhaneye kentsel dönüşüm uygulanması önerisine AK Parti ve DP'li meclis üyeleri onay verirken, CHP şartlı destek verdi.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false