Kentsel dönüşüm yıkımı, komşuya işkence oldu.

Kentsel dönüşüm yıkımı, komşuya işkence oldu.

Kent merkezlerinde süre gelen, Kentsel dönüşüm yıkımları çevre tehdidi oluşturuyor

Kentsel dönüşüm programı kapsamında kent içinde bulunan eski yapıların yıkımına ilişkin çalışmalara, yeni bir çevre problemi yaratıyor.

Erdek kurbağalı sahil yolu Neyyire & Sıtkı caddesi üzerinde bulunan Hanımefendi apartmanının kentsel dönüşüm kapsamında süre gelen yıkım çalışması, gerekli önlemin alınmaması nedeni ile bitişik komşu Ahsen apartman'da büyük hasar meydana geldi. 

Günlerdir süren yıkım çalışmaları, gerekli güvenlik önlemlerinin sağlanmaması komşu Ahsen apartman'da yaşayan komşulara işkence olmakla kalmayı, dün yapılan yıkımlarda iş makinesinin kepçesi Ahsen Aparman'ın 3 katında bulunan Elif Yerli Dal'ın konutuna girdi.

Deprem sarsıntısı ile panikleyen Dal ailesi ne olduğunu anlamaya kalmadan konutlarının duvarı yıkıldı. Büyük bir delik açılan duvardan düşen inşaat parçaları ise komşu konutun eşyaları üzerinden evlerinin içine doldu.

Kentsel dönüşmün Pişkin müteahhiti meydana gelen hasar ve yaşanan trajediyi normal bir sonuç gibi yorumlayarak, butür çalışmalarda yaşanan olumsuzlukların olağan olduğunu, meydana gelen hasarın firmaları tarafından telafi edileceğini açıkladı.

Kentsel dönüşüm yıkımında zarar gören Ahsen Apartmanı sakini Elif Yerli Dal ise, yaşanan trajedinin psikolejik etkilerinin özür ile telafi edilemiyeceğini vurguluyarak "İnsan hayatını hiçe sayan, vurdum duymazlık içinde, gerekli önlemlerin alınmadan yapılan yıkımdan ilgili müteahhit kadar, yerel belediye de sorumludur. Bu tür yıkım çalışmaları güvenlik içinde olmadığı zaman kaybı sadece maddi değil, manevi kayıplarada neden olabilir. Yıkılan duvarı elbette onaracak, ama bizim yaşadığımız trajediyi nasıl telafi edecek." diyerek konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

iş makinesinin kepçesi Ahsen Aparman'ın 3 katında bulunan Elif Yerli Dal'ın konutuna öyle bir vurdu ki, duvarda denize nazır kocaman bir delik açıldı.

Ahsen Aparman'ın 3 katında bulunan Elif Yerli Dal'ın konutunda bulunan manevi değeri yüksek aşyaları büyük hasar gördü.

Kentsel dönüşümün müteahhiti "Yavuz hırsız" misali hemen yıkım çalışmasını tadilat çalışmasına yönlendirdi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı