Keşfedilmemiş Ormanlı plajları

Keşfedilmemiş Ormanlı plajları

Hizmetten yoksun, Deniz, Güneş ve Kumu ile keşfedilmemiş cennet Ormanlı köyü

Bandırma Manşet’in bu hafta sonu rotası yine ``Kapıdağ’ın öteki`` yüzü, keşfedilmemiş bakir koyları, hizmet yoksunu Ormanlı köyü idi.

Ormanlı ile randevumuz elbette öncelere dayanıyordu, zaman fukaralığımız bize bu eşsiz güzelliklerle bezenmiş koyları, organik bahçeleri ve Ormanın derin yeşilliği ile denizin mavi yeşil berrak plajlarını keşfememiz bu güne nasip oldu.

Erdek, Ocaklar ve Turan’a kadar  transit süren yolculuğumuz Turan köyden 4 km sonra bizi olağan üstü güzel bir koy karşıladı.

Koyun önünde aynı güzellikte iki küçük taş adacık vardı. Bunlar adeta dış etkenlerden koyu koruyan kilit gibi koyun önünde boylamasına uzanmış sıra dağlar gibi nöbetteydi.

Doruk noktalardan başlayan gözlemimiz koyun giriş noktasına geldiğimizde bizi bekleyen gençlerde buranın Papaz koyu olduğunu öğrendik. Meğer tarihin derinliklerinde sözde bir papazın kilisesi uzanırmış yeşilliklerde mavi sulara.

8 Adet yazlıkçı villa, çadırlar ve günlük denize gelenler karşıladı bizi.

Deniz, bitmeyen tatlı bir rüzgar pırıl pırıl bir kum, konukları azda olsa öğrendiğimiz kadarı ile bunun Ramazandan kaynaklandığı biliniyor.

Papaz koyunu güvenlik altına alan Ormanlı köyü muhtarlığının görevlendirdiği 2 genç  Papaz’ın bakir koyunda denize girmek için gelenlerden park ücreti alıyor.

Bakıyoruz Papaz koyunda güneşlenmek ve denize girmek için gelenler pek yabancı değil, hatta Şahinburgaz yönünden gelen bir grup motorcu anlatıveriyor bize bir solukta çizdikleri rotayı.

Ayrılıyoruz motorculardan, soruyoruz, Koyun başka ne gibi özelliği var, ismini nereden almış diye?

Rivayete göre bu koyda yaşayan Papaz’ın kilisesi tarif ediliyor. Yeniden ilerleyerek uluştığımız nokta bir evin bahçesi. Karşımıza çıkan evin sahibi hanfendi dikleniyor bize ‘’Evladım babanın mülkü mü ? Burası tapulu şahıs malı!...’’diyor.

--- ‘’Anacığım nasıl olsa birgün toprağın altına göç edeceğiz, ha senin olmuş, ha başkasının, ne fark eder, dünya malı dünyada kalmayacak mı?.’’

   ‘’ Öylede evladım, hırlımısın ? Hırsız mısın? Ne bilelim’’

Zamanla olan kavgamıza burada mola vermek durumunda kalıyorum. Ve konusunda haklı olan Bayan’la başlayan sohbetimize eşide katılıyor.

İstanbul’lu aile yaşları kemale erince Papaz koyunun en gediklidi ve en uzun kalan ailesi olarak anlatıyorlar bize buradaki yaşamlarını bir çırpıda.

Anladıklarında ise bizi gezdiriyorlar Papaz’ın kilisesi, hani rivayet ya, gördüğümüz eski bir duvar, tarihçi kimliğimizde yok, artık kilisemidir, manastırmıdır o kadarına aklımız ermez bizim.

Güzellikleri görüntüye aldık sizlerin begenisine sunuyoruz. Temiz deniz, Kumunda köpeklerin oynaşmadığı bakir bir plaj ararsanız elbette tavsiyemiz olacaktır Papaz efendinin koyu, nede olsa koskoca papaz efendi bilmeyecekmi dünya dünahlarından arınılacak en temiz deniz nerde!...

 

 

 



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false