KEV Başkanı Demiralay: “Öğrencilere tiyatro festivali düzenleyeceğiz”

KEV Başkanı Demiralay: “Öğrencilere tiyatro festivali düzenleyeceğiz”

Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı (KEV) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Demiralay, halen 55’i yüksek öğrenim, 11’i ortaokul ve lise öğrencisi olmak üzere 66 öğrenciye burs verdiklerini belirtti.

Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı (KEV) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Demiralay, halen 55’i yüksek öğrenim, 11’i ortaokul ve lise öğrencisi olmak üzere 66 öğrenciye burs verdiklerini belirtti. Demiralay, yüksek öğrenim öğrencilerine aylık bin lira, lise ve ortaokul öğrencilerine ise 175 lira harçlığın yanı sıra öğle yemeği ve servis ücreti desteğinde bulunduklarını, ayrıca ihtiyacı olan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine kılık-kıyafet ve kitap desteği sağladıklarını açıkladı.

TİYATRO FESTİVALİ

117 mütevellisi bulunan vakfın başkanı Demiralay, 3-4 Şubat 2023 cuma ve cumartesi günleri, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik “tiyatro festivali” gerçekleştireceklerine işaret ederek, şu bilgiyi verdi:

“İstanbul’un tiyatro topluluğu olan ‘Tiyatro Mask’ ile yaptığımız anlaşmaya göre, öğrencilerimize ‘Alis Harikalar Diyarı’nda’ ve ‘Çizmeli Kedi’ isimli müzikal dans oyunları sahnelenecek. İki gün, 3’er seans olarak öğrencilere sahnelenecek oyunları izlemek isteyen öğrenciler, daha sonra bildireceğimiz yerlerden alacakları davetiyelerle, Barış Manço Kültür Merkezi’ndeki salona girecekler.”

KYZİKOS MARATONU’NA ANA SPONSOR

Vakıf olarak bu yıl Erdek’te dördüncüsü yapılacak “4. Kyzikos Ultra Maratonu”nun ana sponsorluğunu üstleneceklerini vurgulayan Demiralay, şunları söyledi:

“Atık uluslararası nitelik kazanan, Japonya’dan bile sporcuların katıldığı bu maratonu çok önemsiyoruz. Bu maratona Erdek Ticaret Odası e Erdekli iş insanlarının da destek vereceğini düşünüyoruz. Böylece bugüne dek bu maratonun düzenlenmesi için büyük maddi-manevi özveri gösteren Bandırma Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği’nin(BANDAK) yükünü de biraz olsun hafifletmek istiyoruz.”

BANDIRMA’YA YATIRIM YOK

KEV Başkanı Yavuz Demiralay, Balıkesir’e giden verginin yüzde 50’ye yakınının Bandırma’dan sağlandığı halde, Balıkesir’den, Bandırma’ya ciddi hiçbir yatırım ve hizmet gelmemesinin üzüntüsünü duyduğunu belirtti. 

Bandırmalı olarak bu durumu kabul edemediğine işaret eden Demiralay, şöyle konuştu:

“İşte Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin durumu ortada. Geleceğin iyi değerlendirilememesi nedeniyle çok yetersiz kalan bir bina. Eski Balıkesir Milletvekili ve Sağlık Bakanı Dr. Mustafa Güven Karahan döneminde yapımına başlanan Paşakent’teki kültür merkezi 20-25 yıldır tamamlanamadı. Şimdi yine yapım çalışmaları durdu. Düşünün ki, Bandırma’da halen 500 kişilik bir konferans salonu bile yok. Bandırma, ne yazık ki, Balıkesir’den ve devletten ciddi hiçbir yatırım alamıyor.” ÖNDER BALIKÇI



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı