KEV, eğitim ve spora desteklerini açıkladı

KEV, eğitim ve spora desteklerini açıkladı

(KEV) Başkan Yardımcısı Tolga Tetik, düzenlediği basın toplantısında kültür, sanat ve amatör spora yaptıkları destek ve katkıları hakkında bilgi verdi.

Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı(KEV)Başkan Yardımcısı Tolga Tetik, düzenlediği basın toplantısında kültür, sanat ve amatör spora yaptıkları destek ve katkıları hakkında bilgi verdi. 
Vakıf olarak yöreyle ilgili çeşitli kitapların basımında sponsor olduklarını belirten Tetik, bu kitaplar arasında, Bandırmalı Mehmet Hamdi Efendi’nin “Manyaslının Hikâyesi(Tımarhane) ve “Köy Hekimi”, “Bandırma ve Erdek Rumlarının Tarihi ve Etnografyası” ve Erdek’in eski kaymakamlarından Reşit Mazhar Ertüzün’ün “Kyzikos Kapıdağ Yarımadası ve Çevresindeki Adalar” isimli kitapların bulunduğunu belirtti.
SPORA DESTEK
Tetik, vakfın amatör spora da verdiği katkıları şöyle aktardı:
“İlçe Spor Müdürlüğü’nün başlattığı eskrim sporuna malzeme desteği sağlayarak, müdürlük bünyesinde faaliyette bulunacak öğrencilere t-shirt yaptırdık. 11-12 Eylül 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen Kyzikos Ultra Maratonu’na sponsor olduk. 2022 yılında, İlçe Spor Müdürlüğü halk oyunları ekibinin kullandığı kıyafetlerin kiralanması ve ‘İnebolu Şapka ve Kıyafet İnkılabı Festivali’ne katılabilmesi için ulaşım giderlerini sağladık. 9-11 Eylül 2022 tarihinde yapılan Kyzikos Ultra Maratonu’na sponsor olduk. Bandırmaspor’un genç ve amatör sporcularına eşofman, şort takım ve çorap desteğinde bulunduk. Bandırma ‘Engelsiz Meclisi’ne Boccia oyun topları aldık. Bu iki yıllık dönem içinde yapılan toplam destek tutarı 154.244,60 liradır. Yine aynı dönemde hem eğitime destek ve katkılarımız ile sporculara katkılarımızın toplamı 1.422.3,50 lirayı bulmaktadır. Bu faaliyet ve destekler, kurumsal mütevellilerimiz olan Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye Başkanlığımız ile koordineli ve karşılıklı görüş alışverişinde bulundurulup, yönetim kurulumuzda değerlendirilerek karar alınmasıyla gerçekleştirilmiştir.”


 

EĞİTİME DESTEK VE KATKILAR
2021 ve 2022 döneminde, orta öğretim düzeyindeki 11 öğrenciye harçlık, ulaşım, yemek ve kıyafet desteği sağladıklarına işaret eden Tetik, “Lisans eğitimi gören 55 öğrenciye yüksek öğrenim desteği bursu veriyoruz. Burs verdiğimiz öğrencilerin sayısı sürekli artıyor. İki yıllık bu süre içinde öğrencilere toplam burs desteğimiz 60.251,00 liradır” dedi.
Tetik, toplam 55 üniversite öğrencisine aylık bin lira burs desteğinde bulunduklarını, burs verdikleri öğrencilerin Bandırmalı olması ve derslerinde başarı göstermesi koşuluna dikkat ettiklerini, ayrıca 11 orta öğrenim öğrencisine de burs sağladıklarını belirtti.
KEV Başkan Yardımcısı Tolga Tetik, eğitime ayni katkıları hakkında da şu bilgileri verdi:
“2021 yılında, Bilsem, Bandırma Kültür ve Eğitim Merkezi’nin TÜBİTAK kapsamındaki projesine destek olduk. Hasan Atlı İlkokulu, Eti Maden Ortaokulu, EnerjiSA Lisesi okullarının müzik odalarının ses yaşıtım ve akustiğini yaptırdık. 2022 yılında, Bandırma Kemal Pireci Ortaokulu’na kodlama ve robotik atölyesi kurduk. İlçe Koruma Kurulu’nun koordinesinde, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü gözetimindeki yükümlü ve hükümlü çocuklarına çanta ve kırtasiye desteğinde bulunduk. Bu dönem içinde yaptığımız toplam destek tutarı 308.443,0 liradır.”



Anahtar Kelimeler: eğitim spora desteklerini açıkladı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı