KEV eğitime desteklerini açıkladı

KEV eğitime desteklerini açıkladı

KEV Başkanı Yavuz Demiralay: “Eğitim-öğretime desteğimiz sürüyor”

Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı’nın(KEV) son dönemde yaptığı çalışmalar ve eğitim-öğretim kurumuna destekler kamuoyuna açıklandı. Bandırma’nın eğitim-öğretimine desteklerinin sürdüğüne işaret eden Vakıf Başkanı Yavuz Demiralay’ın imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

     “28.11.2019 tarihinde bir araya gelmiş, 2019 yılı içerisinde yapılan faaliyetlerimizi sizlere anlatarak beraberce değerlendirmiş ve kamuoyunu da bilgilendirilmiştik.

      2020 yılı başından itibaren yaşanan pandemi süreci sağlık sektörünü ön plana çıkararak, sağlıklı kalmayı zorunlu kılmıştır. Sağlığınız ile ilgili endişelerimiz nedeni ile sizleri basın açıklamamız ile bilgilendirmeyi uygun gördük. Vakfımız bu süreçte, 7/24 canla başla sağlık çalışanlarına maske üreterek katkıda bulunan Bandırma Kültür ve Eğitim Merkezine 3D printer ve Filament hibe etmiş, dezenfektan üreterek halk sağlığına katkıda bulunan Recep Gencer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine Etil Alkol Depolama Alanı düzenlemesi yaparak salgın ile mücadele eden eğitim kurumlarımıza destek vermiş, sürece katkıda bulunmuştur. Ayrıca tasarım ve imalatı Platin Medikal 'a ait 5 adet dezenfektan aparatı kurumlarımızda kullanılmak üzere Kaymakamlığa teslim edilmiştir.

     Ayrıca, Kaymakamlığımızın ilçe genelinde eğitim kurumlarımızdaki eksik ünitelerin (kütüphane, müzik odası, konferans salonu vs.), giderilmesi için başlattığı seferberliğe katılarak süreçteki kısıtlı imkânlara rağmen 19 Mart 2020 tarihinde ilgili okul müdürlerimiz ile yapılan toplantıyla alım, sipariş ve imalat işlemlerini başlatarak verdiğimiz start, büyük ölçüde 07 Mayıs 2020 tarihi itibariyle tamamlanmış Ali Öztaylan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yaman Egeli İlkokulu ve Şehit Üsteğmen Doğuş Uran Anaokuluna Konferans Salonları yapılarak eğitime hazır hale getirilmesi temin edilmiştir. Yaman Egeli Ortaokulunun kütüphane sandalyelerinin imalatı da halen devam etmekte olup, amatör spora verdiğimiz destekte basınımızda yer almıştır. Öte yandan 2019-2020 eğitim öğretim döneminde 19 ortaokul ve lise öğrencisine, 8 ön lisans ve 22 lisans öğrencisine burs verilmektedir.

    Bugün itibari ile ve 2019-2020 dönemi için Vakfımızca Bandırma eğitimine verilen destek ve katkı tutarı; 528.415,36.- TL’dir.

    Bandırma Kültür Ve Eğitim Vakfı, vakıf senedinde belirtilen amaç ve ilkelerine bağlı kalarak, açık ve şeffaf ( Web/bandirmakev.com ) yönetim anlayışı ile hizmetlerine devam edecektir.

    Bu vesile ile Kadir gecenizi,19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile önümüzdeki günlerde idrak edeceğimiz Ramazan Bayramınızı kutlar, sağlıklı günler dilerim.”



Anahtar Kelimeler: eğitime desteklerini açıkladı
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı