KEV'de açılım sürüyor

KEV

KEV Başkanı Demiralay: “Yalnız Bandırma’nın değil, Güney Marmara’nın hizmetindeyiz”

Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı(KEV) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Demiralay, vakfın çeşitli hizmetleri hakkında bilgi verdi.

1985 yılında, Kaymakam Sıtkı Aslan ve Belediye Başkanı Hasan Sur’un önderliğinde, 84 kişi ve kurumun mütevelliliğinde kurulan vakfın bugün 117 mütevellisinin bulunduğunu belirten Demiralay, şunları söyledi:

“Kuruluşun ilk yıllarında ve daha sonra vakfın ekonomik olanakları sınırlı olduğundan, vakıf sadece kendisine ait Anadolu Lisesi’ne destek verebildi. Şimdi ise vakıf senedimiz doğrultusunda, ihtiyacı olan eğitim-öğretim kurumlarına, kültür ve sanat çalışmalarına, amatör spor ve sporculara destek veriyoruz. Geçen yıl, bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz desteklerimiz 1 milyon 246 bin 452 liradır.”

Demiralay, Bandırma, Erdek, Gönen, Manyas ve Marmara adasını bir bütün olarak düşünüp, kültür ve sanat desteği verdiklerini vurgulayarak, “Bandırma, Güney Marmara Bölgesi’nin lideri. Hak ettiği il unvanını alırsa, bu ilçeler de ona bağlanacak. Bu düşünce içinde kültür ve sanatta tüm bölgeye hizmet vermeye çalışıyoruz” dedi.

KEV Başkanı Demiralay, vakıf olarak şu ana dek biri öğrenci olmak üzere iki yazarın kitabını bastırdıklarını, yeni kitapların basılması için de çalışmalarını sürdürdüklerini, yeni projelerin de hazırlıklarını yaptıklarını sözlerine ekledi.   ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: ' açılım sürüyor
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false