KEV’in kültür hizmeti takdir topluyor

KEV’in kültür hizmeti takdir topluyor

KEV Başkanı Yavuz Demiralay: “Güney Marmara’nın kültürüne sahip çıkmaya çalışıyoruz”

Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı(KEV), eğitim-öğretim kurumlarına yardımlarının yanı sıra Güney Marmara’daki ilçelerin kültür ve sanatına da desteğini sürdürüyor.

Yavuz Demiralay’ın başkanlığındaki vakıf, şu ana dek “İsmail Hakkı Uzunçarşılı’nın Gözüyle Güney Marmara(mysia)” ve Dilara Mucuk’un “Elf-a Güç” isimli kitaplarını bastıklarını belirterek, şu bilgiyi verdi:

“Şimdi de, Rahmi Akdaş’ın sahipliğini yaptığı Ozan Sanat Evi ile işbirliği yaparak, 1946-1950 yılları arasında Erdek Kaymakamlığı görevinde bulunurken, arkeolojik değerlerin korunmasına büyük önem veren Reşit Mazhar Ertüzün’ün, 1953 yılında yazdığı, daha sonraki yıllarda çok az miktarlarda basılan ve şu anda tükenen, ‘Kapıdağ Yarımadası ve Çevresindeki Adaların Tarih ve Arkeolojisi Üzerinde Araştırmalar’ kitabını yeniden basacağız. Yine, İpakris Makis tarafından yazılıp, Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sema Sandalcı tarafından, Yunanca’dan dilimize çevrilen ‘Kapıdağ Yarımadası’nda Mübadele Öncesi Yerleşim’ isimli kitabı da bastırmak için hazırlıklarımız sürüyor. Bu arada, Haydarçavuş Camii’nin eski imamı Mehmet Hamdi Efendi’nin ‘Köy Hekimi’ kitabının baskısı sürüyor. Daha sonra yine onun yazdığı ‘Tımarhane’ kitabının baskısını gerçekleştireceğiz. Bu kitabın da günümüz Türkçesine çevrilmesi çalışmaları sürdürülüyor. Ardından, yine Mehmet Hamdi Efendi’nin, ‘Define’ isimli kitabını da basmayı planlıyoruz.” ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: kültür hizmeti takdir topluyor
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false