Kıbrıs Barış Harekatının 49. yılı

Kıbrıs Barış Harekatının 49. yılı

Asrın Kahramanları Gönenli Kıbrıs Gazileri 49 Yıldır kaybettikleri silah arkadaşlarının aziz hatırasına selam duruyor.

50 yıl önce Anadolu'nun dört bir yanından Analarının avuçlarını kınalayarak Vatan görevine gönderdikleri bıyıkları terlememiş yağız oğlanlar dönemin Dış İşleri Bakanı, Memleket sevdalısı Diplomat Turan Güneş'in Kıbrıs'ın gündem olduğu 2.ci Cenevre Konferansında müzakereden sonuç alamayınca dönemin devlet başkanı “Karaoğlan” Bülent Ecevit'e gönderdiği telgrafta “Benim işim uzadı kızım Ayşe tatile çıksın” sözü 49 Yıl önce Kahraman Mehmetçiğin Havadan ve Denizden çıkartma yaptığı Kıbrıs'ta soydaşlarımıza yapılan katliamlar sona erdi Kıbrıs Türk Federe Devleti oldu ama!…

Harekat süresince, Türk Silahlı Kuvvetlerinden; 415 karacı, 65 denizci, 5 havacı ve 13 jandarma olmak üzere toplam, 498 Kahraman Mehmetçiğimiz şehit düştü.  1200 Kahramanımız yaralanarak gazi oldu. Kıbrıs Türk'ü 70 mücahit ile 270 sivil vatandaşımız hayatını kaybetti.  1000 sivil vatandaşımız yaralandı.

 Sayıları her geçen gün azalsa da, 49 yıl önce adaya barış getirip, KIBRIS'ı yeniden Türk vatanı yapan Kahraman gazilerimiz 49 yıl sonra Gönen'in Kıbrıs Şehitlerinin huzurunda bir kez daha saygı duruşunda bulundular.

Kıbrıs Türkü'nü özgürlüğüne kavuşturan Barış Harekatı'nın 49'inci yıl dönümünde, "20 Temmuz 49. Barış ve Özgürlük Bayramında  Gönenli Kahraman Gaziler Şehit Fehmi Ercan anıtı çelenk sundular.

Törende konuşan Başkan Gazi Mehmet Özen, “20 Temmuz Kıbrıs Türkünün esaretten kurtulduğu bir gündür. 20 Temmuz yavru vatanın ana vatana kavuştuğu bir gündür. Kurtuluş savaşında, Kore savaşında ve Kıbrıs barış harekâtında destan yaratan Türk ordusu yurt içinde ve yurt dışında her zaman güç ve kudret sembolüdür. Türk ordusu bağımsızlığın üniter yapının ve toprak bütünlüğünün tek teminatıdır.  ‘’Şehitlik ile nurlanmış, Gazi ile onurlanmış Mehmetçiğimizi bir kez daha minnet ve saygı ile anıyor, Şehitlerimize Allahtan rahmet, Malûl Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum..  Barış harekâtımız 49. Yılı Türk dünyasına kutlu olsun.” dedi. AHMET ILGAZLI-GÖNEN



Anahtar Kelimeler: Kıbrıs Barış Harekatının .
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı