Kılıçdaroğlu, Bandırma´da konuştu

Kılıçdaroğlu, Bandırma´da konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: ?Bugün Türkiye yönetilmiyor, bir yerlere savruluyor?

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bandırma´da yaptığı konuşmada, ?Türkiye bugün yönetilmiyor, bir yerlere savruluyor? dedi.

/resimler/2019-8/23/1823507180845.jpg

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun´u ziyaret eden Kılıçdaroğlu, ardından belediye önünde toplanan kalabalık bir topluluğa konuşma yaptı.

Bandırma´nın çok güzel bir ilçe olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, bugün yeni bir siyaset anlayışı oluşturmaya çalıştıklarını vurguladıktan sonra şunları söyledi:

?Belediyelerimiz, herkese eşit hizmet üretmeli. Başkanlarımıza bir kez daha sesleniyorum. Size oy vermeyenlere bile en iyi hizmeti vermeye çalışın. Bugün bize kızıyorlar. Neden mi kızıyorlar. Herkes evinde huzur içinde yaşasın, esnaf, tüccar, memur, tüm vatandaşlar huzur içinde yaşasın dediğimiz için kızıyorlar. İstedikleri kadar kızsınlar, bunları söylemeye devam edeceğim. Türkiye´yi Ortadoğu bataklığına kim soktu? Ne işimiz vardı, bu bataklıkta? Ortadoğu bataklığına bizi hangi egemen güçler soktu? Bunun cevabını bekliyorum. Bizim Suriye ve Mısır ile hiçbir sorunumuz yoktu. Mısır´la neden kavga ettik? Bizi bu duruma getiren beyefendi, şimdi bize milliyetçilik taslamaya çalışıyor. Bu beyefendi şunu çok iyi bilsin ki, bayrağı, milliyetçiliği biz ondan çok iyi tanırız. Atatürk´ün kurduğu partinin başında olan bir kişi olarak bana bayrak edebiyatı yapamazsın. Süleyman Şah´ın türbesini, bulunduğu yerden kendi topraklarımıza  sen taşımadın mı? her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldığını kim söyledi? Şimdi Kıbrıs´a sahip çıktığını söylüyor. Kıbrıs´ta bugün Türk bayrağı, rahmetli Ecevit´in sayesinde dalgalanıyor. Sen kim, milliyetçilik kim? Bana milliyetçilikten söz eden kişiye soruyorum. ABD askerleri, benim askerlerimin başına çuval geçirirken bu ülkeye neden nota veremedin? Vatan sevgisi kimsenin tekelinde değildir. Vatan sevgisi, 82 milyonun yüreğindedir. Ağaca, uçan kuşa, Kazdağları´na duyulan sevgidir, vatan sevgisi.?

/resimler/2019-8/23/1824117963008.jpg

İktidarın, Türkiye´nin silah fabrikasını 50 milyon dolara Katar´a peşkeş çektiğini öne süren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

?Bu karardan vazgeçerek, silah fabrikamızı yeniden Türk Silahlı Kuvvetleri´ne vereceklerini belirtsinler, söz veriyorum bu 50 bin doları bir hafta içinde toplayıp onlara vereceğim. Sarayda oturmakla vatan sevgisi olmaz. 3 bin kişilik koruma ordusu ve helikopterlerle birlikte gezen kişide vatan sevgisi olmaz. Ülkemiz, her şeyi ithal eder duruma geldi. Soruyorum, topladığın vergiler nereye gidiyor, cevap alamıyorum. İşin özeti, partimizin belediyeleri çok iyi çalışmak zorunda. Belediyeleri kazanarak işe başladık. Önümüzdeki dönemde genel iktidarı da kazanarak, yukarıyı da düzelteceğiz. Tabii bu işi hep birlikte yapacağız.? ÖNDER BALIKÇI

/resimler/2019-8/23/1824306712845.jpg



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı