Kılıçdaroğlu, Erdek´teydi

Kılıçdaroğlu, Erdek´teydi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: ?Bütçeleri yetersiz olan belediyelerimiz birbirlerine destek olmalı?

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdek´e geldi. Erdek Belediye Başkanlığını ziyaret eden Kılıçdaroğlu´nu kalabalık bir topluluk karşıladı. Burada ilk konuşmayı Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı yaptı.

4. dönemdir göreve seçildiğini, cezası nedeniyle bu dönemdeki görevine şubat ayında başlayacağını vurgulayan Sarı, şunları söyledi:

?Daha önceki dönemlerde sosyal demokrat hiçbir partinin belediye meclisine giremediği Erdek´te CHP´ye 64 yıl sonra ilk kez seçim kazandırma mutluluğu yaşattık. Erdek Belediyesi, 2009-2014 yılları arasındaki AKP yerel yönetimi döneminde ekonomik olarak en büyük yıkımı yaşadı. 2009 yılında Balıkesir´in Büyükşehir olmasının ardından Erdek Belediyesi´nin gelirlerinin yüzde 43´ü, oraya gitti. Buna karşılık ilçe nüfusumuz yüzde 60, hizmet verme alanımız ise 3 kat arttı. Hâlen, kış nüfusuna göre yazın yüzde 10 artan nüfusumuza hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu nüfusa sadece 48 işçimizle temizlik hizmeti sunmaya çaba harcıyoruz. Ülkemizin ilk turizm merkezi olan Erdek, Kuzey Akdeniz´in yaşam platosu gibidir. Erdek Körfezi´nde, 50 milyon metre karelik alanda yapılmak istenen kimyasal sanayi tesislerine büyük tepki göstermemiz sonucu bu alan 9 bin hektara düştü. Buna da itiraz eden tek belediyeyiz ve davamız Danıştay´ta sürüyor. Bir sanayine karşı değiliz ama çevreye saygılı, zararsız sanayi istiyoruz.?

                           KILIÇDAROĞLU KONUŞUYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuşmasında, Erdek Belediyesi´nin yalnızca hizmet sunmakla yetinmeyip, cumhuriyet değerlerine ve çevre bilincine sahip bulunmasının da önemini vurgulayarak, şunları aktardı:

?Kış ve yaz nüfusu arasında büyük farklılıklar bulunan Erdek gibi yerlerde hizmet üretmek kolay değildir. Belediyelerin, bu hizmetlerinin yanı sıra kentlerindeki güzellikleri korumaları gerekir. Bu arada bütçeleri yetersiz olan partimiz belediyelerinin bu zorlukları aşmaları için işbirliğine gerek vardır. Erdek, tarihi açısından da çok önemli bir ilçe. Bu tarih çok iyi araştırılarak mutlaka bir an önce gün ışığına çıkarılmalı.?

Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na Erdek´in sembolik anahtarını ve bir plaket verdi. ÖNDER BALIKÇI

/resimler/2019-8/23/1301069458408.jpg



Anahtar Kelimeler: Erdek Kılıçdaroğlu teydi
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli