KILIÇDAROĞLU TİCARET ODASINDA

KILIÇDAROĞLU TİCARET ODASINDA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, büyük bir ilgiyle karşılandı.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Balıkesir`e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, büyük bir ilgiyle karşılandı.

Balıkesir’de; Balıkesir Ticaret Odası´nı (BTO) ziyaret eden ve BTO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ermişler ve BTO Meclis Başkanı Yücel Yılmaz´ın karşıladığı CHP liderine Balıkesir´in büyükşehir olmasıyla ilgili bilgi verildi.

Burada konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, BTO´nun yaptırdığı kamuoyu araştırmaları ve anketlerinde öne çıkan sorunun işsizlik olduğunu, işsizliğin sadece Balıkesir´in değil, Diyarbakır´dan Muğla´ya kadar bütün Türkiye´nin en büyük sorunu olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Balıkesir çok önemli fakat sorunları çok fazla olan bir il. Son 10 yılda Balıkesir´in kan kaybettiğini de görüyoruz. Umuyorum önümüzdeki süreç içinde Balıkesir kaybettiği trendini tekrar yeniden kazanmış olur. Ticaret odalarının çok önemli işlevlerini olduğunu düşünüyoruz. Ticaret erbabı çalışır, üretir, istihdam oluşturur, vergi öder, devletin hazinesine katkıda bulunur. Bu kadar önemli görev üstlenen ticaret erbabının önündeki engelleri kaldırmak da bizlerin, siyasetin görevidir. Bizler tüccarın, üreticinin daha güçlü olmasını isteriz. işsizlik sadece Balıkesir´e özgü bir sorun değil, şu anda Türkiye´nin gündemindeki bir numaralı sorun işsizlik. İşsizliğin temel kaynağı üretimsizlik. Bir toplum üretmezse işsizlik çıkar. Eğer işsizlik Türkiye´nin gündeminde bir numaralı sorun olmaya devam ediyor ve biz siyasetçiler olarak işsizliğe karşı kulaklarımızı tıkıyor isek doğruyu yapmamış oluruz. Balıkesir´in bir numaralı sorunu gidin Diyarbakır´ın da bir numaralı sorunu, Muğla´ya gidin aynı. Genç işsizlik oranı çok daha yüksek. Yüzde 25-30´larda. Her 4 üniversite öğrencisinden biri işsiz. 300 bin atama bekleyen öğretmen olduğunu düşünürseniz işsizliğin boyutlarını herhalde çaresizlik içinde olduğunu görürsünüz.`` dedi.
 
 
 


  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli