Kılıçgil´den açıklama

Kılıçgil´den açıklama

Okurken meslek sahibi olacaklar

Mesleki eğitim merkezlerini tercih eden öğrenciler, teorik eğitimin yanı sıra, okula başladıkları andan itibaren staj görerek mesleki alanda da kendilerini geliştirecekler.

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, ?Çocuklarımızı sadece akademik bilgiyle yetiştirmek istemiyoruz, Milli Eğitim Bakanlığı´nın genel amaçları doğrultusunda, onları kültür ve coğrafyamıza uygun bireyler olarak, topluma kazandırmayı hedefliyoruz.? dedi. Bu amaçla müzik, folklor, spor ve edebiyat dallarına da, öğrencileri yönlendirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Kılıçgil ?Hedefimiz bilinçli sağlıklı bir gençlik yetiştirerek, onların başka adreslere yönelmemesini sağlamak ve onları kurda kuşa yem etmemek istiyoruz.? diye konuştu. Bandırma´nın eğitim-öğretim alanında genellikle çok iyi bir düzeyde bulunduğuna dikkat çeken Kılıçgil, şu değerlendirmede bulundu:

 ?Son olarak yapılan TEOG sınavında bin 583 devlet, 83´ü özel olmak üzere toplam bin 666 öğrencimiz katıldı. Yine ilçemizde üniversite sınavına bin 591 öğrencimiz girdi. TEOG başarısının yüksek olduğunu düşünüyorum. Üniversite sınavında ise başarı düzeyimiz tercihlerin ardından ortaya çıkacaktır. Bandırma´daki eğitim ve öğretimin kalitesini yükseltme heyecan ve sorumluluğunu duyuyoruz. Bu konuda okul müdürleri ve öğretmenlerle el ele vereceğiz. Bu arada Bandırma insanının bilinç düzeyinin yüksekliğini ve Kaymakamımız Günhan Yazar´ın eğitim-öğretime verdiği önemi çok büyük bir avantaj olarak görüyorum. Ben de ilçemizdeki eğitim-öğretimin Balıkesir´de kaymakamımız istediği gibi ?Bir numara´ olması için elimden geleni yapacağım. Çünkü bu makamlar güç almak için değil, güç katmak için vardır.?

 Yeni dönemde yapılacak farklı projeler hakkında da bilgi veren Kılıçgil, sanayiye ara meslek eleman yetiştirme konusunda adımlar atıldığına işaret etti. Kılıçgil, ?Bundan sonra mesleki eğitim merkezlerine kayıt yaptıran öğrencilerimiz hem okuyacak, hem de birinci sınıftan başlayarak çeşitli sanayi kuruluşlarında staj görecekler. Bu konudaki harcamaları Milli Eğitim Bakanlığımız karşılayacak. Böylece öğrencilerimiz hem teorik, hem de pratik eğitim almış olacaklar.?

1964 yılında Çorum´un Sungurlu ilçesinde doğan Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, 32 yılını tamamladığı meslek yaşamının 20 yılını Ankara´da geçirdi. Kılıçgil, Bandırmaya, Ankara Keçiören Milli Eğitim Müdürlüğü´nden atandı. Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Kılıçgil açıklama
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli