Üçkılınç´tan ilk kitap

Üçkılınç´tan ilk kitap

Sait Üçkılınç´ın "Zaleyli"si okurlarla buluştu

2002 yılından beri yaşamını Bandırma´da sürdüren Sait Üçkılınç´ın ilk şiir kitabı olan "Zaleyli" okurlarla buluştu.

"Cinius Yayınları" tarafından basılan ve çeşitli konularda kaleme alınan kitapta 46 şiir yer alıyor.

1968 yılında, Afyon´da doğan, 2002 yılından bu yana Bandırma´da yaşayan Sait Üçkılınç, kitabının önsözünde, şiiri bir "okyanus"a benzetirken, şu değerlendirmede bulunuyor:

"Tüm duygular damla damla karışırsa okyanusa, aşktan yağmura, insandan buluta, çiçekten kuşa ve savaştan özgürlüğe kadar binlerce konuda şiir yazabilirsiniz. İşte bu duygularla yazmaya başladım. Umarım, her ruhta farklı bir beden ve heyecan yaratabilirim."

Lise yıllarından bu yana meraklı olduğu şiir yazmayı yemek yapmaya benzeten Üçkılınç, "Aynı yemeği her aşçı yapabilir. Malzemeleri ve yemeklerin isimleri aynı olsa da tadının birbirinin aynı olması beklenemez. İşte şiirler de öyledir. Umarım, siz değerli okuyucularıma farklı bir tat verebilmişimdir" diyor.

Edebiyat öğretmenleri ve tanıdığı bazı yazarların teşvikiyle "gece gözlüm" veya "gecenin yüzü" ismini verdiği "Zaleyli"yi hazırladığını vurgulayan Üçkılınç, "Bu konuda beni destekleyenlere ve teşvik edenlere teşekkür borçluyum. Şimdi hedefimde bir öykü, ardından da yeni bir şiir kitabı var" diye konuşuyor.

                   ÜÇKILINÇ KİMDİR

İlk kitabını yayınlayan 1968 yılı Afyon doğumlu Sait Üçkılınç, ülkemizin çeşitli kentlerinde, jandarma teşkilatlarında görevler üstlendi. Üçkılınç, 2003-2009 yılları arasında, Bandırma İlçe Jandarma Karakol Komutanı ve Asayiş İstihbarat Kısım Komutanı olarak görev yaptı. Üçkılınç, 2011 yılında, Adana´da emekli oldu.

Ardından Bandırma´ya yerleşen Üçkılınç, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görevler yürüttü.

                   KİTABA ULAŞIM

Üçkılınç´ın ilk kitabı olan "Zaleyli"ye, internet aracılığıyla ulaşmak mümkün.

"Zaleyli", sosyal medyada şimdiden ilgi görmeye başladı.  Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Kılınç kitap
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli