KİME NİYET, KİME KISMET!...

KİME NİYET, KİME KISMET!...

Yılmaz Arslan projeyi yaptı, Vali Turhan inşaatı tamamladı, Mustafa Yaman oturacak...

Değirmenköy sırtlarındaki süper lüks valilik konağının projeleri Vali Yılmaz Arslan döneminde hazırlandı. Vali Ahmet Turhan döneminde temeli atıldı ve inşaata başlandı. Vali Turhan´ın yapımı tamamlanan konakta ikamet için hazırlandığı bir dönemde valiler kararnamesi çıktı; Vali Turhan merkeze alındı. Oturmaya hazır hale getirilen lüks konak, Balıkesir´in yeni valisi Mustafa Yaman´a kısmet olacak.

      Bu arada üç yıldır devam eden konak inşaatıyla ilgili Balıkesir´de çeşitli spekülasyonlar da yapılıyor. Değirmenköy bölgesindeki kalburüstü kesimin yaşadığı lüks villaları bile gölgede bırakan konak için harcanan parayla Balıkesir´de modern bir okul binası yapılabileceğine dikkat çekiliyor. Valilik Konutu´nun geniş bahçesi ise at koşturulacak kadar büyük.

      BALIKESİR uzun süredir yapımı devam eden vali konağı inşaatını konuşuyor. Değirmenköy´ün üst kısmında geniş bir alanda konuşlandırılan süper lüks konağın yapımı tamamlandı. Bir süredir iç mimarisiyle ilgili çalışmaların devam ettiği konak çok geniş bir bahçeye sahip ve hemen her yerden görülebilir özellikte.

      Konağın maliyetiyle ilgili dedikodular ise tüm şehirde konuşuluyor. Milyonlarca liraya mal olduğu söylenen süper lüks konağın oturma alanının neredeyse bir okul büyüklüğünde olması, "Valilik Konutu boyutunu aşmış" şeklinde yorumlara neden olurken, Balıkesir´i ziyaret edecek devlet büyüklerinin konuk edilebileceği, çeşitli resepsiyon ve benzeri etkinliklerin düzenlenebileceği özellikte yapıldığı da belirtiliyor.  

      PROJELER YILMAZ ARSLAN DÖNEMİNDE HAZIRLANDI

      Değirmenköy sırtlarında inşa edilen süper lüks konağın proje çalışmaları Batman´a atanan, daha sonra merkeze alınan eski Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan döneminde hazırlandı. Ancak o dönemde yapılan projenin uygulanan proje olmadığı belirtiliyor. Arslan´ın hazırlattığı projede kapalı alanın şimdikine göre daha büyük olduğu, Vali Ahmet Turhan´ın müdahalesiyle projenin yeniden hazırlandığı, böylece maliyetin de büyük ölçüde düşürüldüğü öğrenildi. Yapının inşaat çalışmaları ve ince işçiliği ise Vali Turhan döneminde tamamlandı. Turhan´ın bazı bölümlerinde değişikliğe gittiği konağın geniş bahçesinde yeşillendirme çalışmaları da yapıldı. Bahçeye geniş bir kameriye ile güvenlik binası da konuşlandırılırken, spor alanları da ihmal edilmedi.

      İKİ VALİ DE OTURAMADI...

      Vali Ahmet Turhan´ın iç mimarisiyle ilgili değişiklikler yaparak kendine göre bir yaşam alanı oluşturduğu söylenen konakta ikamet etmek her iki valiye de kısmet olmadı. İç dekorasyonla ilgili çalışmaların devam ettiği söylenen konağa taşınmaya hazırlanan Ahmet Turhan, önceki gece Cumhurbaşkanı´nın onayladığı valiler kararnamesiyle merkeze alındı. Süper lüks valilik konağında oturmak ise Kırklareli´den Balıkesir´e atanan yeni Vali Mustafa Yaman´a kısmet olacak.

      KONAĞA HARCANAN PARAYLA OKUL YAPILABİLİRDİ...

      Değirmenköy bölgesindeki lüks villaları bile gölgede bırakan Vali konağı için harcanan parayla Balıkesir´e modern bir okul kazandırılabileceği belirtiliyor. Geniş arazisiyle de dikkat çeken konak, Balıkesir´de emlak değerlerinin en yüksek olduğu bölgede yer alıyor. Yine bu bölgede ikamet eden kalburüstü kesimin bile gözünü kamaştıran konak için, "bu kadar ihtişamlı bir yapıya ne gerek vardı; çok mu zenginiz" yorumları yapılıyor.

      Konak, 2.700 metrekare kapalı, 8,5 dönüm açık alana sahip.

    

 

 



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli