Kınamak yetmez

Kınamak yetmez

Başkan Pekel: Artan terör saldırıları karşısında sadece kınamakla yetinmek,Hükümetin bu konudaki başarısızlığının kanıtıdır.

 

Belediye Başkanı Sedat Pekel, son dönemde artan terör saldırıları ve bu konuda hükümetin gösterdiği yaklaşım konusunda bir açıklama yaptı.

Başkan Pekel açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Ulus olarak hepimizi derinden yaralayan, yüreğimizde tanımlanamaz acılar yaşatan terör saldırıları, son dönemde bir artış gösteriyor. Toplumun her kesiminden teröre karşı yükselen tepkiler, bu konuda ulus olarak tam bir bütünlük içinde olduğumuz gösteriyor.

Yaşanan acılar artık dayanma gücümüzün ötesine geçmiştir. Her yeni acı ve şehit haberleri sonrası yetkililer tarafından söylenen aynı cümleler, terörü lanetleyen ifadeler, kökünü kazıyacağız iddiaları, ne pahasına olursa olsun bu terör bitirilecektir, şehitlerimizin kanları yerde kalmayacaktır benzeri duygusal çıkışlar artık gittikçe anlamını yitirmektedir. Çünkü bu sözleri söyleyen kişiler, aynı zamanda bu konuda sorumluluğu olan kişilerdir. Ülkemizin yıllardır yaşadığı acıların en büyüğü olan bu terör sorununu çözmek, hükümetin onur görevidir. Bu konuda ellerinde her türlü olanak vardır. Hükümet istediği tüm düzenlemeleri yapabilmektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çoğunluğa sahipler.

Ama Başbakan başta olmak üzere tüm iktidar, sadece terörü lanetlemekle, kınamakla yetinmektedir.

AKP'nin kentimizdeki yöneticileri de, Milletvekilleri başta olmak üzere bu kınama kolaycılığına sığınıyor. İlçemizde gazeteler verdikleri boy boy ilanlarla, yaşanan terör olaylarını kınıyorlar.

Kınamakla terör bitmiyor. Sizin göreviniz konuşmak değil, basına açıklama yapmanın çok ötesinde sorunları çözmektir. 10 yıl önce iktidara geldiğinizde neredeyse yok düzeyinde olan terör saldırılarının bugün ulaştığı nokta, tamamen iktidarın uyguladığı yanlış politikaların sonucudur. Bunu hiç umursamadan, gelinen son noktada sadece kınama mesajları yayınlayarak sorunu göz ardı etme çabaları hiçbir anlam taşımıyor. Anaların yürekleri hala yanıyor. Her gün pek çok anamızın yüreğine ateş düşüyor. Yanan bu yüreklerin acısını dindirmek zorundasınız. Artık nutuk atma, ahkam kesme fayda etmiyor. Millet sizden bunun hesabını soracaktır.

Terör ülkemizi derinden yaralarken, bu sorunu görüşmek üzere toplantıya çağırılan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni çalıştırmayanlar, yüce meclisin bu konudaki iradesini hiçe sayanlar, terörle sadece hamasi nutuklarla mücadele edebileceklerini zannedenler, bu kararlarının bedelini ulusumuza ödeyecektir.

Ülke içindeki teröre bir çözüm bulamayan iktidar, ülkemizi komşularımızla da hep sorunlu bir hale getirmiştir. Komşularla sıfır sorun söylemiyle çıktıkları yolda bugün gelinen nokta sorunsuz sıfır komşu olmuştur.

Her konuda ülkeye yaşattığınız başarısızlıkları, duygusal söylemlerle kapatamazsınız”







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı