Kipa işçisi Bayramda da eylemlerini sürdürecek.

Kipa işçisi Bayramda da eylemlerini sürdürecek.

Kipa çalışanlarının 8 yıldır süren bu hak arama mücadelesinde ``TESCO KİPA çalışanları tüm baskılara, tehditlere karşı yılmadan mücadele etmiş, etmeye de devam etmektedir.`` dendi

2003 yılından bu yana TESCO KİPA çalışanının daha iyi şartlarda çalışma mücadelesi, TEZ-KOOP-İŞ Sendikası çatısı altında yürütülmektedir. 8 yıldır süren bu hak arama mücadelesinde TESCO KİPA çalışanları tüm baskılara, tehditlere karşı yılmadan mücadele etmiş, etmeye de devam etmektedir.

 TEZ-KOOP-İŞ Sendikası üyesi TESCO KİPA çalışanlarının hedefi; İş Kanunundan doğan haklarının gasp edilmediği, hak ettiği ücreti alan, mutlu, başı dik, motivasyonu yüksek, işine gelmekten keyif alan bir çalışan profili yaratmaktır.

 TEZ-KOOP-İŞ Sendikası, Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu gereğince Toplu İş Sözleşme yapma kriterlerini TESCO KİPA işyerlerinde sağladığı ve bunun tescillenmesi için 6 Mayıs 2010 tarihinde T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvurdu. Bakanlık gerekli incelemeleri yaptıktan sonra TEZ-KOOP-İŞ Sendikasını, TESCO KİPA’larda çalışan üyeleri için Toplu İş Sözleşme yapmaya yetkili olduğunu onayladı.

 Fakat TESCO KİPA İşvereni çalışanları ile masaya oturmak yerine, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın vermiş olduğu kararı yargıya taşıdı. Yargıya taşıma gerekçelerinden biri, TESCO KİPA Marketlerinin ticaret işkolunda olmadığı, Petrol işkolunda olduğuydu. Yani şu an alışveriş için gittiğiniz TESCO KİPA Marketi, bir benzin istasyonudur.
İçeride şeker, pirinç, un, et, sebze, vb. gibi gıda maddeleri satılmamaktadır. Benzin, mazot satılmaktadır. 
3 Haziran 2011’de TESCO KİPA işvereninin yapmış olduğu işkolu itirazı mahkemece reddedilmiş, Sendikamız lehine sonuçlanmıştır. TESCO KİPA işvereni yılmamış, mahkemenin vermiş olduğu karara itiraz etmiştir. “Ben marketçilik yapmıyorum, petrol ürünleri satıyorum.” diye mahkemenin vermiş olduğu kararı bir üst mahkemeye (Yargıtay’a) taşımıştır.
Amacı çok açık, üyemiz çalışanlarını, daha iyi şartlarda çalışmasını engellemektir. 

13 farklı ülkede faaliyet gösteren TESCO KİPA’nın, İngiltere, İrlanda, Polonya, Macaristan ve Çek Cumhuriyetindeki işçileri sendikalı ve toplu iş sözleşmeli olarak çalışmaktadır. TESCO KİPA işvereni birçok ülkede sendikal hak ve özgürlüklere gösterdiği saygıyı ülkemizde göstermemekte ısrar etmektedir.
Taleplerimiz insanca bir yaşam içindir; Sendikal örgütlenme ve toplu pazarlık haklarımızı istiyoruz.
TESCO KİPA İşvereninin bu uygulamasına kayıtsız kalmayı TESCO KİPA çalışanlarının daha iyi şartlarda çalışması için tepkinizi TESCO KİPA mağaza yönetimine iletin.

 

 



 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı